VÕTMEMOMENT | 15 sekundit enne kohtumise lõppu mängiti Sander Raieste platsi nurka täiesti vabaks ning seni nullil olnud 19-aastane mängumees sopsas kolmesega. Eesti pääses ette 71:68. Serbia võttis aja maha ning kolm sekundit enne lõppu tehti Stevan Jelovacile kolmepunktiviskel viga. Serbia rünnakute üks liidreid tabas kaks vabaviset, kuid kolmas üritus läks mööda. Eesti võit!
Sander Raieste on nurgas vabaks jäänud ja saadab teele võidu toonud kolmese. Miloš Deodosic on kaitses lootusetult hiljaks jäänud.

MUST LAMMAS | Kogu kohtumise Serbia koondist dirigeerinud mängujuht Miloš Teodosic kõrbes kohtumise viimastel minutitel täpselt nii, nagu juhtus temaga Tallinnas ka septembris 2012. Raskel hetkel hakkas ta liialt ise punnitama, kuid visked ei tabanud ja ka kaaslastel ei tekkinud tema abil enam erilisi võimalusi. Sugugi mitte väike roll polnud Teodosici ebaõnnestunud tegevusel Sander Raiestel, kes kogu kohtumise tema vastu kaitses innukalt töötas.

MÄNGU STAAR | Eesti koondise 19-aastane mängujuht Kristjan Kullamäe tegi oma koondisekarjääri parima esituse. Millestki ei paistnud välja, et tegemist on igapäevaselt Saksamaa esiliigas palliva noore mängumehega. Enesekindlus, millega Kullamäel plastil tegutses - palli õigesse kohta liigutas ja ise viskeid võttis, andis aimu küpsevast tippmängijast. Vastas polnud ju suvalised sakslased, vaid tugev Serbia koondis. Lõpuks kogus ta 18 punkti ja 4 söötu.

MIKS LÄKS NII | Eesti koondis hoidis Serbiast hammastega kinni kõik 40 minutit. Paanikasse ei mindud ka siis, kui vastane paaril korral juba kaheksa silmaga ette pääses. Ikka leiti rünnakul õiged lahendused ning mehed, kes vajalikul hetkel palli korvi saatsid. Hiilgavas hoos oli Kristian Kullamäe, vägeva viskepeo panis püsti lõpuks 18 punkti kogunud Kristjan Kitsing. Mis aga peamine, Eesti koondis esitas kaitses suurepärase partii. Hoida Serbia koondist 70 punkti peal, on väärt saavutus ning ilmselgelt kogu võidu peamine võti.
Kalev Kruus ja Gert Kullamäe ei suutnud mängu kommenteerides emotsioone vaos hoida.

KUIDAS EDASI | Eesti peab MM-valiksarja viimase kohtumise pühapäeval võõrsil Gruusiaga. Midagi sisulist selles mängus enam meie jaoks kaalul pole, finaalturniiri uks jääb Eesti jaoks suletuks. Selle mänguga algab Eesti korvpallis uus ajastu. Kristjan Kangur, Janar Talts ja Gregor Arbet jäävad koju, tegusid peavad tegema juba uued mehed. Aeg on vaadata juba järgmiste valikturniiride suunas.

KILD | Janari Jõesaar pani võimsa kulbi Serbia koondise keskmängijale Miroslav Raduljicale. Vastane hakkas palli pealt korvi suruma, kui Jõesaar kerkis kõrgele ja lõi palli serblase käte vahelt auti. Tribüünidel olnud pealtvaatajad kargasid püsti ja näitasid katuse märki. Vägev hetk!