Kõige rohkem võib 0:0-ga rahule jääda Lyon, kes sai palli vallata vaid 41 protsenti ajast ning sooritas vaid 5 pealelööki Barcelona 25 vastu, väravaraamidesse olid neist suunatud 2 (Lyonil) ja 5 (Barelonal). Nurgalööke teenis Prantsuse klubi 2, Hispaania hiid 5.

Anfieldi staadionil oli mäng võrdsem. Liverpool hoidis palli 47, Bayern 53 protsenti mängust. Pealelööke tegi kodumeeskond 16, külalised 9 (raamidesse vaid 2:1). Liverpool teenis 5, Bayern 6 nurgalööki.

Barcelona ründestaaril Luis Suarezel täitus kohtumise 22. minutil täpselt 24 tundi, mil ta viimati Meistrite liigas võõrsil väravani jõudis. Viimati sai ta võõral väljakul jala valgeks 2015. aasta septembris mängus AS Roma vastu.

Inglismaal toimunud mängust tasub veel välja tuua fakt, et Bayerni kõik kolm viimast külaskäiku Anfieldile eurosarja raames on lõppenud 0:0.

Homme kell 22 pannakse pall mängu kaheksandikfinaalides Madridi Atletico - Torino Juventus ja Schalke - Manchester City.

EELVAADE:

Peatähelepanu koondub mõistagi eelmise aasta finalisti Liverpooli ja Saksa suurklubi Bayerni matšile. Liverpool on sel hooajal tõsiselt konkurentsis ka Premier League'i tiitliheitluses ning on näidanud head hoogu, samal ajal kui Bayerni hooaeg on uue peatreeneri Niko Kovaci käe all kulgenud heitlikult: eelmistel aastatel Bundesliga kindlalt võitnud Bayern on tänavu tabelis Dortmundi Borussia järel alles teisel kohal, kuigi vahe on viimaste nädalatega sulanud vaid kolme punkti peale.

Liverpool on mängu eel pisut hädas eemalejääjatega: kaitseliini liider Virgil van Dijk peab matši mängukeelu tõttu vahele jätma, pisivigastusega võitleb ka Dejan Lovren. Võimalik, et Liverpooli keskkaitses tuleb seetõttu alustada Joel Matipil ning tavapärasel keskpoolkaitsjal Fabinhol.

Bayernil jääb mängukeelu tõttu eemale Thomas Müller, erinevad hädad kimbutavad ka Jerome Boatengi ja Arjen Robbenit.

Kuigi Lyoni ja Barcelona vastasseisus võib esimese hooga Barcelonat pidada väga selgeks soosikuks, ei maksa unustada, et Lyon üllatas alagrupiturniiril kahel korral Manchester Cityt ning suutis hiljuti koduliigas ka Pariisi Saint-Germaini alistada. Koduplatsil tegi Lyon Meistrite liiga alagrupiturniiril sealjuures kõigis kolmes mängus 2:2 viigi.

Mõlemad kohtumised algavad kell 22 ning Delfi Sport toob tähtsamad sündmused lugejateni otseblogis.