Tartu edukaimana kogus Hindrek Pulk täna 12 punkti (+8), 10 silma (+3) panustas Samuel Walker. Tartu vastuvõtt oli 48%, rünnakuid lahendati 46-protsendiliselt, blokipunkte kogunes 7, servil löödi 3 ässa ja eksiti 6 pallingul. TalTechi edukaimana tõi Mihkel Nuut 14 punkti (+2), 12 silma lisasid nii Richard Orutar kui Valentin Kordas (efektiivsus vastavalt +4 ja +8). TalTechi vastuvõtt oli 41%, rünnak 49%, blokiga saadi 6 punkti ja serviga 4 (servivigu kogunes 18), kirjutab volley.ee.

Bigbanki peatreener Andrei Ojamets ütles, et tema meeskonnal oli keerulisi hetki, ent kokkuvõttes jääb ta mõistagi rahule nii tulemuse kui põhiturniiri võiduga. "Pärast kergelt võidetud teist geimi oli meil kohati distsipliiniga probleeme, aga vahetused toimisid täna hästi, eriti Märt Tammearu sissetulek teises geimis. Kolmandas läks paljudel jalg veidi sirgeks, lisaks tekkis viimases vaatuses ka üleliigset tõmblemist. TalTech tegutses kolmandas geimis kaitses väga hästi ja vastaseid tuleb üldse kiita, nad ei andnud alla ja võitlesid koguaeg," rääkis Ojamets. "Lõpuks suutsime siiski omad asjad toimima saada ja kokkuvõttes 3:0 võiduga jään muidugi rahule. Põhiturniir võidetud ja Final Four kodusaalis, olen rahul. Lisaks Eesti meistrivõistluste play-offideks parim reiting. Kõik mängud, mis nüüd tulevad, on kõrge hinnaga ja loodan, et suudame nendeks ka hästi häälestuda," lisas peatreener.

Bigbank lõpetas põhiturniiri 50 punktiga, edestades tiitlikaitsjat Saaremaa Võrkpalliklubi, kes kogus 48 punkti. Kolmas on RTU/Robežsardze 43 punktiga, neljas Pärnu Võrkpalliklubi (41 punkti), viies Selver Tallinn (32 punkti), kuues Rakvere Võrkpalliklubi (31 punkti), seitsmes Jekabpilsi Luši (31 punkti) ja kaheksas ehk viimane play-offi pääseja TalTech (19 punkti). Peale RTU ja Jelgava on kõigil põhiturniiri mängud peetud.

Juba järgmisel nädalal algavates veerandfinaalides kohtuvad põhiturniiril üldarvestuses kohtadele 1.-8. tulnud võistkonnad vastavalt: 1. vs 8., 2. vs 7., 3. vs 6. ja 4. vs 5., kusjuures teine ja vajadusel kolmas mäng on kõrgema asetusega võistkonna kodus. Veerandfinaalide kuupäevad on 21. veebruar, 23. veebruar ja vajadusel 24. veebruar.

Veerandfinaalide paarid:

Bigbank Tartu - TalTech

Saaremaa VK - Jekabpilsi Luši

RTU/Robežsardze - Rakvere VK

Pärnu VK - Selver Tallinn