Kolmapäeva õhtul kirjutas Ramos pahategude registrisse järjekordse peatüki, kui ta võttis Meistrite liiga kaheksandikfinaali avakohtumises Amsterdami Ajaxi vastu sihilikult kollase kaardi, et järgmine matši Ajaxiga vahele jätta. Ilmselgelt uskus Ramos, et kordusmängus saab Real ka temata hakkama ning sooviks oli puhaste paberitega veerandfinaalis taas platsis olla. Nagu selgub, siis selle eest võib ta saada lisakaristuse.

Samas panevad Ramose käitumine ja tema mängujärgsed kommentaarid (Ramos tunnistas, et teenis kollase kaardi sihilikult) kukalt kratsima, kuna sama reha otsa on ta ju ka varem astunud.

Seejuures juhtus eelmine samasugune intsident samuti Amsterdami Ajaxi kodustaadionil. Toona andis selliseks käitumiseks selge juhise kurikaval Jose Mourinho isiklikult. Toona noppis Ramos enda karistuse ajaviitmise eest.

2010. aastal leidis kõik aset Mourinho taktikepi all. Nimelt saatis ta varuväravavahi Jerzy Dudeki vastava informatsiooniga Iker Casillase juurde, kes andis seejärel Ramosele juhised edasi.

Lõpuks sai Mourinho kahe mängu pikkuse keelu ja 40 000 euro suuruse trahvi. Ramos, Casillas, Dudek ja samuti kaartidega sekeldustesse sattnud Xabi Alonso pääsesid ainult rahatrahvidega. Üldise arvamuse kohaselt Ramos seekord nii kergelt ei pääse ning ühe mängu pikkuse keelu asemel ootab teda kahemänguline keeld.

Meelega teenitud kollase kaardi eest on sel hooajal lisakaristuse juba saanud FC Porto mängumees Jesus Corona.

Kohtumise järel Ramosega intervjuu teinud kogenud teleajakirjanik Ricardo Sierra tunnistas hiljem Twitteris, et Ramos võiks teinekord mõelda, mida ta telekaamerate ees ütleb. „Sergio Ramos tegi enda meeskonna eest perfektse mängu. Pressitsoonis oli ta ajakirjanike jaoks samuti ideaalne persoon... Samas ma kardan, et iseenda jaoks ta nii ideaalne ei olnud.“