Liidrikohal on enne viimaseid mänge tiitlikaitsja Saaremaa Võrkpalliklubi, kel on 48 punkti ja kõik põhiturniiri kohtumised peetud. Teisel kohal on 47 punktiga Bigbank Tartu, kel seisab laupäeval ees mäng TalTechiga, mis otsustab ühtlasi, kas esikohal lõpetab Saaremaa või Tartu meeskond. Kolmandat positsiooni hoiab 43 punktiga Läti esiklubi RTU/Robežsardze. Neljas on 39 punkti kogunud Pärnu Võrkpalliklubi, viies Selver Tallinn (31 punkti), kuues Rakvere Võrkpalliklubi (28 punkti), seitsmes Jekabpilsi Luši (28 punkti) ja kaheksandal ehk viimasel Eesti meistrivõistluste play-offi viival kohal TalTech (19 punkti).

Põhiturniiri võitja saab ühtlasi 1.-2. märtsil toimuva finaalturniiri korraldusõiguse. Põhiturniiri paremusjärjestuse määramisel võrreldakse esmalt punkte, seejärel võitude arvu, pärast mida geimide ja punktide suhet ning lõpuks omavaheliste mängude tulemusi. Veerandfinaalides kohtuvad põhiturniiril üldarvestuses kohtadele 1.-8. tulnud võistkonnad vastavalt: 1. vs 8., 2. vs 7., 3. vs 6. ja 4. vs 5., kusjuures teine ja vajadusel kolmas mäng on kõrgema asetusega võistkonna kodus. Veerandfinaalide kuupäevad on 21. veebruar, 23. veebruar ja vajadusel 24. veebruar.

Nädalavahetuse keskseks kohtumiseks on seega laupäeval kell 18.00 TalTechi spordihoones toimuv TalTechi ja Bigbank Tartu mäng, kus mängus finaalturniiri korraldusõigus. Bigbanki peatreener Andrei Ojamets ütles, et viimastes kohtumistes (viimati kaotati 1:3 Saaremaale ja enne seda alistati 3:2 RTU-toim) oli vajakajäämisi Bigbanki enda tegemistes.

"Meil oli kaks võimalust, nii RTU kui Saaremaaga, et asju ära otsustada ja ise oleme süüdi, et seda ei suutnud. RTU vastu lagunesime neljandas geimis ja hea, et sealt üldse võidu saime. Saaremaa vastu tegime 22 serviviga ja 3 võrgupuudet, mis on terve geimi jagu punkte ära anda. Ime, et sellise vigade arvu juures üldse nii tasavägise mängu suutsime pakkuda," sõnas juhendaja. "Ise oleme TalTechi kohtumise nii kaalukaks teinud, aga kõik on suured inimesed ja saavad selle olulisusest aru. Me ei saa endale lubada mingeid järeleandmisi ka kaheksanda koha meeskonna vastu. Ei taha mõeldagi, mis kaotuse puhul saaks, see oleks väga suur pettumus. Õnneks on kõik meie enda kätes," lisas Ojamets.

TalTechi peatreener Janis Sirelpuu sõnul lähevad nemad mängima pingevabalt. "Oma ainsa vaba nädala kasutasime me ära vigastuste raviks. Rohkem vabu nädalaid ju ei tule enne kevadet, nüüd tuleb hea hooga lõpuni välja purjetada, Eesti meistrivõistluste medalimängudeni," rääkis Sirelpuu bravuurikalt, ent siiski läbi huumoriprisma ja jätkas siis tõsinedes.

"Sidemängija Aleksander Eermaa pole siiski oma lihaseprobleemist lahti saanud ja vajaks pikemat ravi ning pausi, seega eks tema peab natuke kangelast mängima. Tamur Viidalepp väänas hiljuti trennis hüppeliigest ja hästi väljakul liikuda ei saa," loetles juhendaja murekohti. "Meie jaoks sellest kohtumisest enam koha mõttes midagi ei muutu ja läheme mängima pingevabalt, eesmärgiga saada Eesti meistrivõistluste veerandfinaalideks hea tunne kätte. Tartult pole me veel suutnud senistes kohtumistes geimi näpistada, eks alustame sellest ja vaatame, mis välja tuleb," lisas Sirelpuu.

Nädalavahetuse avavad juba reedel kell 19.00 Pärnus sealne Pärnu VK ja Selver Tallinn. Laupäeval peetakse neli mängu. Kell 16.00 kohtuvad Rakvere VK ja Selver, kell 18.00 TalTech ja Bigbank Tartu, kell 18.00 Limbaži MSG ja Pärnu VK, kell 18.00 Daugavpilsi Ülikool ja Jekabpilsi Luši. Pühapäeval kell 17.00 lähevad vastamisi Jelgava Biolars ja RTU.

Põhiturniiri järjestus paneb paika ka Eesti meistrivõistluste veerandfinaalide paarid. Põhiturniiril kaks kõrgeimat kohta saanud Eesti võistkonda pääsevad otse poolfinaali, ülejäänud neli võistkonda kohtuvad kahe võiduni peetavates veerandfinaalseeriates. Omavahel lähevad vastamisi põhiturniiri 3. vs 6. ja 4. vs 5. Esimene ja vajadusel kolmas mäng peetakse kõrgema asetusega meeskonna kodus.