Nimelt kavatseb Ratasepp läbida 40-kordse ultratriatloni - ta plaanib 40 päeval järjest läbida täispika triatloni!

Kokku teeb see 152 km ujumist, 7200 km rattasõitu ja 1688 km jooksmist. Katsumuse võtab Ratasepp sarnaselt eelmisele aastale ette Kanaari saartel Fuerteventural ning üksi. Ajavahemik on septembri lõpust kuni novembri alguseni. Täpne alguskuupäev selgub lähiajal, ent on selge, et see jääb vahemikku 26.-28. september.

Guinnessi rekordit üritab ta kahes formaadis - läbida ajaliselt kõige kiiremini 40 järjestikust täispikka triatloni ning läbida ajaliselt kõige kiiremini 40 järjestikust jooksumaratoni (triatlonide sees).

Uue ekstreemse väljakutse pani "spordihull" Ratasepp enda jaoks paika detsembris, kui oli abikaasaga mõtted läbi arutanud. "Tema on ainus, kelle arvamus selliste väljakutsete juures loeb. Kui abikaasa annab nõusoleku, siis saab plaanidega edasi minna," muigab pööraste sihtidega Ratasepp.

Kus on piir? Kas kümne aasta pärast räägime, et Rait Ratasepp läheb tegema 360-kordset ultratriatloni? Aasta otsa iga päev täispikk triatlon. "Kõik sõltub sellest, kui motiveeritud sa suudad olla ja kuidas sa suudad seda endale ära põhjendada, et sul on vaja seda teha," vaagib Ratasepp. "Triatlonis ma päris ei usu, et keegi läheks terve aasta iga päev tegema täispikka triatloni. Maratonijooksus on seda tehtud. Küll ma usun, et triatloni puhul võiks see maagiline piir olla 100. Enda kogemusest lihtsalt ei kujuta ette, kuidas sundida mõistust täispikka triatloni tegema rohkem kui 100 päeva järjest."

Sügisene katsumus läheb maksma suurusjärgus 35 000 eurot. Eelarvet veel täielikult koos pole, aga töö käib. Kui eelmisel korral oli Ratasepal 20-kordse täispika triatloni läbimisel 12 abilist, siis sel korral on vaja kaasata abilisi poole enam. Rekordkatse ajal taustajõud vahetuvad, ajaliselt pole inimestel võimalik poolteist kuud kodust eemal olla. "Ka mulle saab algus olema keeruline. Pere tuleb alles teisel nädalal Fuerteventurale, nende kohalolek on mulle hästi oluline. Aga pean hakkama saama."