Pealtvaatajate seas paistavad hiinlased korralikult silma ning samamoodi ka spordiareenidel. Freestyle-suusatamise ja lumelaua MM-il on hiinlaste trumpalaks olnud läbi aegade vigurhüpped. Kõige suurem medalinoos on võetud just sealt.

Läbi aegade medalitabelis hoiavad hiinlased viiendat kohta, kuid esikolmikust ehk Kanadast, USA-st ja Prantsusmaast jäädakse pikalt maha. Nüüd on näha, et lisaks vigurhüpetele on tõsiselt käsile võetud ka muud alad. Kelly Sildaru kavas olevatest aladest on hiinlased kõige rohkem investeerimas rennisõitu.

Hiinlastel on kõige suurem treenerite tiim ning abimehi on loomulikult palgatud traditsioonilistest talispordiriikidest.

Hiinlannadest on rennisõidus praegu kõige säravamaks tegijaks 16-aastane Kexin Zhang, kes on kahel korral võitnud koduse Secret Gardeni MK-etapi. Mullusel Pyeongchangi olümpial sai ta üheksanda koha.

Käimasoleval MM-il on hiinlastel medaliarve veel avamata (vigurhüpetes on medalid jagamata), kuid selgelt on tunda, et järgnevatel tiitlivõistlustel nopivad hiinlased juba korraliku noosi.

Hiinlased panevad talispordi alla miljoneid eurosid põhjusega. Nimelt korraldavad nad aasta enne Pekingi talimänge ka freestyle-suusatamise ja lumelaua MM-i. Neid võistlusi võõrustab 2021. aastal Zhangjiakou.

Lisaks rahale tuuakse Hiinas talispordi juurde ka aina enam sportlasi. Legendi kohaselt on Hiina freestyle-suusatajad ja lumelaudurid enda karjääri reeglina alustanud riistvõimlejatena. Kohalik spordisüsteem otsustas aga ühel hetkel, et teatud arv võimlejaid tuleb ümber suunata talisporti ning niimoodi koondised kokku saadigi.

Hiina peab talisporti kõvasti investeerima, kuna 2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängudel tabas neid korralik häbi. Kui suveolümpiamängudel kuuluvad hiinlased juba aastakümneid medalitabeli absoluutsesse tippu, siis aasta tagasi toimunud talimängudel jäid nad medalitabelis alles 16. kohale. Kokku saadi küll üheksa medalit, kuid kuldne oli nendest ainult üks.