Hawk jõudis Eestisse täna selle artikli kirjutamise ajal ning siirdus hotelli puhkama. Homme, mil kavas on kvalifikatsioonipäev, teeb ta ka ise sõuesinemise. Koos 50-aastase Hawkiga tuleb SK8 Legends Sessionil publiku ette ka telesaadete "Jackassi" ja "Viva la Bam" staar ning Eesti e-resident Bam Margera, kes on siin ametis rulakohtunikuna.

Intervjuu Simple Sessioni peakorraldaja Mario Kalmrega:

Mida peab tegema, et Tony Hawk isiklikult sinu üritust külataks? Võta palun kokku, mida tema kohalviibimine kogu Eesti ekstreemspordi skeenele tähendab?

Olen teda läbi tema mänedžeri ja erinevate kontaktide juba kolm aastat pommitanud. Ta on küll korra Tallinnas käinud (2013. aastal elustiiliralli Gumball raames - toim) ja teab Simple Sessionit... Aga sul peab olema üritus, mis köidab ja kõnetab, millel on mastaap ja järjepidevus. Ta oleks juba eelmisel aastal tulnud, aga tal oli juba mitu kuud enne meie üritust see nädalavahetus kinni. Kuna ta saab niigi vähe perega koos olla, tuleb ta siia koos abikaasaga. Pärast Simple Sessionit sõidab ta Münchenisse ISPO spordimessile.
Eesti jaoks on see once in a lifetime võimalus. Tõenäosus, et ta teist korda tuleb, on väike. Ta ei ole küll enam aktiivne võistlussportlane, aga ma nimetaks ta ikkagi kogu ekstreemspordimaailma suurimaks nimeks. Ta on olnud nii kaua tipus, teinud mitmeid trikke esimesena, osalenud filmides ja kõiges muus... Et selline kuulsus siia tuleb, on meie jaoks väga kihvt.

Peate talle ka honorari maksma?

Kuna ta tuleb siia kommentaatoritööd tegema, mis on reaalne töö, siis loomulikult makstakse talle selle eest nagu kõikidele teistele saatejuhtidele.
Tony Hawk saabus Eestisse

Kas suurhall on juba nädalavahetuseks täis müüdud?

Täis veel ei ole, aga oleme müünud rohkem pileteid kui eelmisel aastal samal ajal. Täna on veel viimane päev eelmüügist osta ja kohapeal müüme võistluspäevadel samuti.

Seda ohtu, et keegi ukse taha jääb, ei ole?

Inimeste pärast loodan, et mitte. Eriti kurb oleks, kui mõne kaugemalt tulijaga nii juhtuks.

Kuidas te võistlejate nimekirja kokku panete?

Jarmo Kangro tegeleb rula poolega, Risto Kalmre BMX-iga. Alustuseks paneme paika mingid suunad: palju me võistlejaid tahame, millised riigid, kust rohkem, kust vähem? Palju tuleb sooviavaldusi, aga päris tippudega suhtleme personaalselt. Ei saa öelda, et meil on päris kutsega üritus, aga pooleldi kutsetega. Päris nii ei tee, et "siia tõmbame joone ja kõik kes allapoole jäävad, on väljas". See tähendaks, et meil kohalikke sõitjaid - ma ei pea silmas ainult eestlasi, vaid ka naabreid - üldse ei oleks. Meil on segu kõigest: maailma mõistes parimatest ja kohalikest võistlejatest. Üritame tuua ka eksootilisi tegelasi, kes tunduvad meile põnevad.
See pole päris traditsiooniline spordiala nagu kaugushüpe - kui hüppad kaheksa meetrit, siis oled kõva -, vaid sa võid valida võistlejaid muude näitajate järgi. Mõne puhul tead, et ta ei jõua mingil juhul finaali, aga ta teeb võibolla ühe triki, mis on vaatajale teistmoodi põnev ning mis võib ta teha palju tuntumaks kui mitmed finalistid, mis siis, et ta pole see sõitja, kes võistlusi võidaks.

Millal see töö pihta hakkab? Kohe, kui üks üritus läbi, mõtlete juba järgmise peale?

Mõtlema hakkame, aga võistlejatega veel ei tegele. Kuna meie võistlus on talveperioodil - tihe suveperiood tuleb veel vahele -, siis nii pikki plaane ei tee, et oleks mõtet juba märtsis-aprillis järgmisest aastast rääkima hakata. Muidugi, kui mul on ürituse plaan ja kuupäev paigas, siis kommunikeerime selle ka nendele meestele või tiimidele, et neil Simple Session meeles mõlguks, aga aktiivsem tegevus hakkab septembris-oktoobris.

Kui suur on selle konkreetse ürituse eelarve?

Laias laastus 300 000 eurot. Meil on taga nii linna, Kultuuriministeeriumi kui ka EAS-i toetus ning mitmed erasponsorid.