Et neljapäeva näol oli tegu üleminekuakna viimase päevaga, siis kasutasid paljud võimalust. Serviti tõi meeskonda tagasi venelasest mängujuhi Anatoli Tšezlovi. Teisipäeval liidermeeskond Kehrale esimese kaotuse põhjustanud HC Tallinn registreeris pooleaastase mängupausi järel Jorma Käsperi ja mulluse meistriliiga parima snaipri Marko Slastinovski.

HC Viimsi/Tööriistamarket lisas eks-koondislase Siim Pinnoneni ning Aruküla/Audentes täienes pärast Antti Rogenbaumiga tugevnemist veel ka Kaimar Leesiga. Tõsi, kaks viimast neljapäeval kaasa ei teinud. Mathias Rebasele jäi tänane kohtumine viimaseks Coopi särgis, sest mängujärgselt registreeriti ta Servitisse.

Coop kindlustas koha esinelikus

Tabeliseisu silmas pidades üks tähtsamaid 12. vooru heitlusi toimus Põlvas, kus Viljandi HC-l olnuks kolmeväravalise võidu korral võimalus tõusta esinelikusse. Mulgid said algul väikese edu, kuid siis hakkasid võimsalt pommitama Rebane ja Marken Järv ning 6:1 vahespurdi järel juhtis 13. minutil Coop 9:5. Puhkama mindi seisul 17:15.

Rebane ja Järv kasvatasid Coopi edu juba 19:15-ni, kuid jäädes kahemehelisse vähemusse lubati külalised Sergei Rodjukovi ja väravavaht Kevin Pajuvälja tabamustest jälle lähemale. Pajuväli tõrjus veel Rebase karistusviske, ent kuidagi ei saanud Viljandi lähemale kui kaks väravat.

Coop võttis ülitähtsa võidu tulemusega 30:27 ning mängib vaheturniiril esinelikus. Mullune pronksmedalist Viljandi läheb veerandfinaalkohta püüdma koos Viimsi, Aruküla/Audentese ja Tapaga. Järv viskas Coopi kasuks kaheksa, Tõnis Kase seitse ja Rebane kuus väravat, Viljandil tabas Rodjukov 11, Aleksander Pertelson viis ja Mihkel Lõpp kolm korda.

Tulisest tabelilõpu lahingust väljus võitjana Viimsi

Tõeliselt tulise lahingu pidasid liigatabeli kaks viimast, võrdselt nelja silma peal olnud HC Viimsi/Tööriistamarket ja Aruküla/Audentes. Külalised said Rauno Kopli tabamuste abil algedu ja juhtisid pea kogu avapoolaja, ehkki Viimsi jõudis mitmel puhul viigini. Nii ka viimasel minutil, kui Rail Ageni värav saatis meeskonnad puhkepausile 11:11 seisul.

Ageni viis võõrustajad esmakordselt juhtima, aga teine pooltund algas muidu väravatevaeselt ja karistusterohkelt. Lisaks näitasid suurepärast vormi puurivahid Siim Patrael ja Siim Normak. Teise poolaja esimese veerandtunniga visati vaid seitse väravat ja Viimsi juhtis pärast Taavi Tilgre tabamust 16:13.

Arukülalased tulid järele ja jõudsid jälle viigini kui Mihkel Mitt 49. minutil 17:17 tegi. Viimsi sai uuesti kahega ette 21:19, kuid jäi kahemehelisse vähemusse ning Kopli tabamusest tuli 21:21. Viimane sõna jäi Aleksander Oganezovile, kelle värav tõi Viimsile 22:21 võidu.

Kohtumise tulisusest annab märku tõsiasi, et kohtunike käes välkus kahel korral punane kaart ning kahe tiimi peale teeniti kokku 17 eemaldamist! Võitjate kasuks tabas Oganezov kuus, Martin Adamson neli ja Ageni kolm korda, kaotajatel viskasid Kopli ja Mitt viis ning Aleksander Kesküla neli väravat.

Serviti nägi vaeva, aga alistas Tapa

Tapale abitreener Rein Suvi taktikepi all – peatreener Kalmer Musting juhendas samal ajal Coopi – sõitnud Serviti andis puhkust Eston Varuskile, Kristjan Muugale ja Indrek Neemele ning sai raske tööpäeva. Tiitlikaitsja ridadesse naasnud Tšezlov tähistas tagasitulekut kohtumise avavärava viskamisega.

Külalised said küll esimese veerandtunniga viieväravalise edu, ent tapalased võitlesid vaheajaks seisu 14:17 peale. Marek Palmsalu ja Vahur Oolup vähendasid teise poolaja algul vahe minimaalseks ning peagi tuli Raimond Himma tabamusest 19:19 viik! Veel kolm korda olid tablool viiginumbrid, enne kui Serviti eest libises.

Seisult 21:21 tegi Serviti 6:1 vahespurdi ja sai lõpuks 31:25 võidu. Henri Sillaste viskas kaheksa, Stanislav Holodjuk viis, Tšezlov ja Sander Sarapuu neli väravat. Tapa poolel jäi Oolupi arvele viis tabamust, Palmsalu lisas neli ja Marten Saar kolm väravat.

Parimad väravakütid: Vahur Oolup (Tapa) – 84, Sergei Rodjukov (Viljandi) – 72, Markus Viitkar (Tallinn) ja Tõnis Kase – 63, Mathias Rebane (mõl. Coop) – 62, Andrei Hapal (Viljandi) – 60, Uvis Strazdinš (Kehra) – 59, Alfred Timmo (Coop/Serviti) ja Janar Mägi (Kehra) – 58 väravat.

Meistriliiga 13. voor:

5.02. 19:00 Põlva Serviti – HC Viimsi/Tööriistamarket
6.02. 19:00 Aruküla/Audentes – Põlva Coop
6.02. 19:00 Viljandi HC – HC Tallinn
8.02. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – SK Tapa