Kuigi Simple Sessionil on osalenud naisssoost tipp-rulatajaid (nt Leticia Bufoni Brasiiliast), siis päris eraldi võistlust pole naisrulatajatele Saku Suurhalli katuse korraldatud alates 2005. aastast. Küll aga on Simple Session paar korda eraldi Sister Session võistlusel vastakuti pannud maailma parimaid naistrikirattureid.

Tüdrukute rulasõidu staarina saabub Tallinna 10-aastane Sky Brown, kes on hetkel üks maailma noorimaid ja andekamaid professionaalseid rulatajaid. Juba 2-aastaselt rulatama hakanud Sky on veel liiga noor, et X-Mängudel võistelda, kuid juba mainekatel profivõistlustel silma paistnud rulatüdruk loodab osaleda Tokyo 2020 suveolümpial. Lisaks rulatamisele tegeleb ta ka surfamisega ning oskab ka suurepäraselt tantsida – viimast tõestas tüdruk USA telekanali ABC saate "Tantsud tähtedega" juunioride hooajal, mille ta läinud aasta lõpus võitis. Sky on juba jõudnud olla heategevusprojekti Skateistan rulasaadikuks ning käinud näiteks Kambodžas lastele rulatamist õpetamas.

Sky Brown saabub Eestisse koos oma isa ja väikese venna Oceaniga, kes samuti rulatab ja surfab. Eesti visiiti jääb rulaperekonnal pikendama EASi turismiarenduskeskuse #EstonianWay turunduskampaania raames korraldatud elamusretk meie looduskaunitesse paikadesse – muuhulgas minnakse merejääle uisutama ning rannikut avastama.

Venemaalt on tulemas lausa kolm naisrulatajat: Aleksandra Petrova, Ksenia Maricheva ning Kate Shengelia. Lisaks on tulemas kaks rulatajat Soomest – Enni Kalilainen ning Heini Luotola. Hollandit esindab Keet Oldenbeuving.

Enne võistlusi, 1. veebruaril kell 21 näeb koostöös Simple Sessioniga Apollo Kino Solarises eriseansina maailmast kuulsust kogunud noortefilmi "Skate Kitchen", mis räägib New Yorgi rulatüdrukute elust.

Ekstreemimaailma talvisest suursündmusest võtavad sel korral osa ligikaudu 160 oma ala tippu 30 riigist, tehes sellest planeedi kõige rahvusvahelisema ekstreemspordisündmuse. Kohal on kümneid X-Mängude kuldmedaliste, maineka Dew Touri võitjaid, maailmameistreid ning eelmiste aastate Simple Sessionite võitjaid. Tegu saab olema korraliku soojendusega ka tulevasteks Tokyo 2020 olümpiamängudeks, mille programmi BMX ja rulasport esmakordselt kuuluvad.

Kuulsate külalistena väisavad Simple Sessionit tänavu rulalegend Tony Hawk (kes asub võistlusi kommenteerima), rulatajast teletäht Bam Margera ning samuti maailmakuulus profirulataja Danny Way.

Võistlused lööb lahti laupäev, 2. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kval ifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 3. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Pühapäeval toimub ka naiste rulavõistlus Sister Skate Session ning enne võistlusi näeb soojenduseks ka tipptasemel tõukerattasõitu.

SS19 võistlejate nimekiri: http://session.ee/2019/s/