Grigori Minaškin tegi võistlusel ajalugu, võites esimese eestlasena Grand Prix medali. Minaškini kehakaalus -100kg oli võistlejaid kokku 28. Esimeses kohtumises pidi meie mehe kindlat üleolekut tunnistama USA sportlane L.A Smith III, seejärel said kaotusvalu tunda Ukraina esindaja Danylo Hutsol ning rumeenlane Luca Kunszabo. Poolfinaalis käis tuline heitlus Benjamin Fletcheriga (IRL), kus kumbki sportlane polnud nõus oma finaalikohta loovutama. Kohtumine läks edasi lisaajale, kus Fletcher sooritas viimaks waza-ari väärilise heite ning liikus edasi finaali, kus võitis hiljem hõbeda. Minaškini võistlus jätkus pronksmedalile hollandlase Jelle Snippe vastu. Minaškin Snippele ühtegi võimalust ei pakkunud ning võitis esimese GP medali.

Klen-Kristofer Kaljulaidi kehakaalus -90kg osales sportlasi 32. Kaljulaid alustas päeva kindlate võitudega Johannes Paicher (AUT) ning Yahor Varapayeu (BLR) üle. Veerandfinaalis sai kaotusvalu tunda Quedjau Nhabali (UKR). Poolfinaalis tuli vastaseks eelmise aasta MM pronksmedalist Axel Clerget (FRA). Kohtumine oli pingeline ning Kaljulaid surus pidevalt peale, kahjuks aga ükski heitesooritus vajalikku hinnet ei toonud. Clergetile avanes üksainus võimalus, mille ta kohe realiseerida suutis ning liikus edasi finaali, kus võitis hiljem kuldmedali. Kaljulaid läks aga otse edasi pronksimatši Mammadali Mehdyievi (AZE) vastu, kes asetseb hetkel maailmareitingu 6. kohal. Tasavägine kohtumine läks lisaajale, kus Mehdyiev kasutas ära Kaljulaidi rünnaku ning kontreeris end sealt võidule. Kaljulaidile pika ja eduka päeva lõpuks 5. koht ning vajalikud olümpiapunktid.

Eestlastest osales võistlusel veel Oscar Pertelson, Mattias Kuusik ja Kristjan Tõniste, kuid eelringidest nad kahjuks edasi ei jõudnud.

Nüüd jääb koondis Tel Avivi laagrisse ning edasi minnakse uuele medalijahile veebruari alguses toimuvale Pariisi Grand Slamile.