Meistrite liigas E-alagruppi kuuluval Arkasel oli enne tänast kirjas kaks 0:3 kaotust. Võinuks tulla kolmaski, avageim kaotati Izmiris 3100 pealtvaataja ees koguni 10:25 ja teine 19:25. Kolmandas oli Arkas taga 15:19, siis pakkus Eesti koondise nurgaründaja Robert Täht publikule erilise maasika - suutis rünnakul pooleldi seljaga võrgu poole olles ülepealöögiga palli blokist auti lüüa! Umbes sama efektselt nagu Earvin N'Gapeth lõpetas 2015. aastal Euroopa meistrivõistluste finaali. Seniks, kuni saame pakkuda videopilti Tähe sooritusest, nautiga veel kord N'Gapethi etteastet.

See Tähe löök tõmbas tiimi käima ja jõuti viigini. Täht läks servima seisul 20:20 ja tegi ilusa seeria (sh üks serviäss). Arkas võitis geimi 25:22, Tähelt selles geimis kaheksa punkti. Neljandas oli juba algusest peale võrdne heitlus, põneva lõpu kallutas enda kasuks Itaalia liigas 14 võidu ja 3 kaotusega teisel kohal olev Perugia. Vaata matšpalli.

Arkas on seega kolme kaotusega alagrupis viimane.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Põnev oli jälgida, kuidas tegutseb Täht võrreldes maailma parimaks nurgaründajaks peetava kuubalase Wilfredo Leoniga, kes liitus selle hooaja eel Kaasani Zenitist Perugiasse. Kui alguses oli seis väga selgelt Leoni kasuks, siis kokkuvõttes oli see võrdne duell ning eestlane oli statistikanäitajate osas pigem paremgi. Täht tõi 19 punkti (kasutegur +11), ta servi vastuvõtt oli 48% ja rünnak 60%. Leon arvele kogunes 17 punkti (+9), vastuvõtt 48%, rünnak 44%. Täht servis kokku 18 korda (1 äss, 5 viga), Leon 16 (4 ässa, 7 viga). Kahel korral jäi Täht kuubalase servikuuli vastu võimetuks. Perugia resultatiivseim oli diagonaalründaja Aleksandar Atanisijevic 24 silmaga (+19; 62%). STATISTIKA

See mäng oli veel eriline ka selle poolest, et poeg mängis isa vastu. Nimelt juhendab Arkast Glenn Hoag, Perugia ridades tegi aga nurgaründajana kaasa tema poeg Nicholas, kes tõi 13 punkti.

D-alagrupis kohtub Renee Teppani koduklubi Belchatowi Skra kolmapäeval kell 21.00 Berliini Recycling Volleyga. Timo Tammemaa ja Keith Pupart ning Maaseiki Greenyard kohtuvad samuti kolmapäeval kell 19.00 Gdanski Trefliga.

D-alagrupis on kõigil neljal klubil kirjas üks võit ja üks kaotus, alagrupi liider on Gdansk, Maaseik on teine ja Belchatow kolmas.

Oliver Venno ja tema koduklubi Istanbuli Galatasaray läksid CEV Cupi 1/8-finaali korduskohtumises vastamisi Dukla Libereciga Tšehhist. Avamängu võitis Venno eestvedamisel 3:2 Galatasaray, täna tehti sotid selgeks kolme geimiga: 25: 15, 25:21, 25:19. Venno tõi 14 punkti (+9; 62%). STATISTIKA

Andrus Raadiku tööandja Savo Volley kohtub kolmapäeval kell 21.00 CEV Challenge Cupi 1/8-finaali korduskohtumises Sloveenia klubiga Kamniku Calcit. Avamatšis jäi Savo peale 3:2. Raadik tõi avamängus 17 punkti (+7). Raadik ise täna tõenäoliselt kaasa ei tee, sest taastub lõikusest.