Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) ja Premier League jätkavad hetkel ajalehe Der Spiegeli avaldatud süüdistuste uurimist. Saksamaa väljaande teatel tõestavad nende käsutuses olevad Manchester City e-kirjad, et klubi arvele laekunud 59,5 miljonit naelsterlingit ei pärinenud mitte Araabia Ühendemiraatide lennukompaniilt Etihad Airways`ilt, vaid hoopis City omanikfirmalt Abu Dhabi United Group`ilt.

Kui süüdistused osutuvad tõeks, on tegemist UEFA Financial Fair Play tõsise rikkumisega ning City võidakse UEFA eurosarjadest eemaldada, kinnitas UEFA-s klubide järelevalvet teostava komisjoni juht Yves Leterme väljaandele Evening Standard.

UEFA president Aleksander Ceferin oli juba detsembris vihjanud, et Manchester City suhtes on õhus tõsised süüdistused ja käimas põhjalik uurimine.

Inglismaa valitsev meister on ka varem UEFA-lt reeglite rikkumise eest karistada saanud - 2014. aastal pidi City ausa mängu reeglite eiramise eest tasuma 49 miljoni naelase trahvi ning alustama Meistrite liiga hooaega tavapärasest väiksema koosseisuga.

Manchester City võitis selle hooaja Meistrite liigas alagrupiturniiri ning kohtub 1/8-finaalis sakslaste Schalke 04-ga.