Tokyo olümpiamängude kandidaat on 19-aastane noor ja talendikas BMX pargisõitja Roomet Säälik. Säälik on BMX freestyle park distsipliinis hetkel vaieldamatult Eesti parim. Tõestuseks on maailma tippkonkurentsis ekstreemspordifestivalil Simple Session 2017 saavutatud 18. koht, kus seljataha jäid Marin Rantes (2018 MK sarja kokkuvõtte kolmas), Justin Dowell (2018 maailmameister) ning palju teisi maailma tippe ja Simple Summer Session 2017 Riias saavutatud 8. koht.

Roomet teeb maailmas ilma ka tõukerattasõidus, milles ta on saavutanud MM-il pronksmedali (2017), Euroopa meistritiitli (2014), Nitro World Games hõbemedali (2018) ning palju teisi pjedestaalikohti.

Sääliku ettevalmistustsükkel jääb perioodi detsember-mai, mille sisse mahub võistlemine Simple Sessionil (2.-3. veebruar) ning maailmakarikasarja Jaapani ja Prantsusmaa etappidel. Plaanis on osaleda treeninglaagrites Riias koos Läti kohalike BMX ratturitega ning Spot of Tallinn elamusspordikeskuses.

Roometi ja teda treeningutel nõustava Rasmus Paimre eesmärgiks on jõuda MK-etapil kahekümne parima sekka.

„Teadupärast seisab rattasport nagu teisedki spordialad silmitsi suurte muudatustega. Juurde lisandub mitmeid uusi põnevaid distsipliine ja vanad klassikalised alad on muudetud publikule atraktiivsemaks. Ka Eesti Jalgratturite Liit teeb igapäevaselt tööd, et üldiste trendidega kaasas käia ja on igati loogiline, et soovime panustada projektidesse, mis tagaks meie ratturite esindatuse Tokyo olümpial,“ kommenteeris alaliidu peasekretär Urmas Karlson uut suunda.