Saksamaa e-spordi klubi Mousesportsi esindav Kool pääses 20 parema Counter Strike: Global Offensive mängija hulka eeskätt tänu oma stabiilsetele esitustele.

"Kuigi tema panus oli harva väga eriline, oli ropz järjepidevalt heal tasemel ja panustas kõvasti Mousesportsi edusse 2018. aastal," kirjutab HLTV Kooli kohta. "Kuigi tema reiting 1.09 suurturniiridel ei ole kõige hämmastavam näitaja, sai ta igal võistlusel alati reitinguks üle 1.00. Eestlase võimet halbu turniire vältida kinnitab fakt, et ta oli vaid korra oma tiimi nõrgim mängija. Statistiliselt tõusis ropz esile sellega, et püsis elus. Ta oli surmade arvult raundide kohta paremuselt viies mängija ja aitas mängu lõpud oma meeskonna kasuks kallutada."

Kool võitis mullu Mousesportsiga neli turniiri ning valiti neljal korral ka EVP auhinna (eriti väärtuslik mängija) vääriliseks.

Kõige hinnalisemaks võiduks peab eestlane oktoobris New Yorgis peetud e-spordi suurturniiri ESL One New York võitu. Lisaks Koolile kuulusid toona meeskonda hollandlane Chris "chrisJ" de Jong, soomlane Miikka "suNny" Kemppi, poolakas Janusz "Snax" Pogorzelski ja tšehh Tomaš "oskar" Štastny.

"Parim mälestus sellest aastast on ESL One New York 2018 võit. See oli turniir, mida jälgisid kohapeal ka minu ema ja vanaema," tunnistas eestlane ja lisas, et loodab järgmisel aastal pääseda kõrgeima kategooriaga ehk Major turniirile: "Kui vaadata võistkondade koosseise, siis me oleme ilmselt favoriidid, et sinna pääseda (läbi kvalifikatsiooni). Mõistagi tahame me kõik ka Majori võita, kuid juba sinna pääs oleks suur samm sellel teel."

Saksamaa tiimiga sõlmis Kool lepingu 2017. aasta kevadel, olles toona alles 17-aastane.

Video Ropzi mängust: