F-alagrupi kohtumises asus Šahtar 22. minutil Junior Moraesi tabamusest juhtima ja see tulemus oleks järgmisesse ringi viinud ukrainlased. Lõpuks tagas Lyonile aga edasipääsu Nabil Fekiri 65. minuti värav. F-alagrupi võitis Lyoni ees Manchester City, kes oli viimases voorus 2:1 üle Hoffenheimist.

Alagrupiturniiri viimases voorus pidi ajalooliselt suure kaotuse vastu võtma tiitlikaitsja Madridi Real, kes jäi koduväljakul 0:3 alla Moskva CSKA-le. Tegemist oli Reali suurima kaotusega koduväljakul peetud eurosarja kohtumises.

Suurklubidest kaotasid ka Torino Juventus ja Manchester United. Juventus jäi võõrsil 1:2 alla Berni Young Boysile ning United kaotas võõrsil 1:2 Valenciale.

Nii Real, Juventus kui ka United jõudsid kõik ikkagi 16 parema sekka. Edasipääs oli neil seejuures tagatud juba enne viimast vooru.

Õhtu kõige resultatiivsemas mängus tegid Amsterdami Ajax ja Müncheni Bayern esimese koduväljakul 3:3 viigi.

Tulemused:

E-alagrupp:
Lissaboni Benfica – Ateena AEK 1:0
Amsterdami Ajax – Müncheni Bayern 3:3

F-alagrupp:
Manchester City – Hoffenheim 2:1
Donetski Šahtar – Lyon 1:1

G-alagrupp
Viktoria Plzen – AS Roma 2:1
Madridi Real – Moskva CSKA 3:0

H-alagrupp
Valencia – Manchester United 2:1
Berni Young Boys – Torino Juventus 2:1

ENNE MÄNGE:

Kui muidu on Donetsk oma kodumänge viimased kaks aastat pidanud Harkivis, siis nüüd tuleb nende fännidel reisida 700 km kaugusele pealinna, sest Venemaa piiri ääres asuvates piirkondades on välja kuulutatud sõjaseisukord. 70 000-kohalisel Kiievi olümpiastaadionil peeti maikuus ka eelmise hooaja finaal Madridi Reali ja Liverpooli vahel.

Manchester City juhib F-gruppi 10 punktiga ning jääb esikohale, kui nad võidavad või viigistavad Hoffenheimiga või kui Lyon ei saa Šahtarist jagu. Lyonil on viiest mängust 7, Donetskil 5 ja Hoffenheimil 3 punkti. Sakslaste jaoks on veel mängus Euroopa liigasse viiv kolmas koht, mille nad pälvivad, kui Šahtar kaotab ja nad ise suudavad säru teha Inglismaa valitsevale meistrile.

Ülejäänud gruppides on edasipääsejad juba selgunud, kuid heitlused kestavad veel esimese ja kolmanda koha nimel.

E-grupis, kus kohtuvad Amsterdami Ajax (11) ja Müncheni Bayern (13) ning Lissaboni Benfica (4) ja Ateena AEK (0), on selge, et portugallased jätkavad uuel aastal mängudega Euroopa liiga 1/16-finaalis. Bayernile piisab esikoha kindlustamiseks viigist, Ajax vajab selleks kindlasti võitu.

G-grupist läheb esimesena edasi Madridi Real (12), kes võõrustab Moskva CSKA-d (4). Venelastega sama palju punkte on ka AS Romaga (9) kohtuval Plzeni Viktorial. Kui CSKA ja Plzen jäävadki õhtu lõpuks võrdsete punktide peale, on omavahelistes mängudes eelis Tšehhi klubil.

H-grupis selgitavad Manchester United (10) ja Torino Juventus (12) esimese ja teise koha omaniku. Esimene sõidab külla Valenciale (5), teine šveitslaste Berni Young Boysile (1).

Kõik tänased mängud:

Kell 19.55 Plzen - AS Roma
Kell 19.55 Madridi Real - Moskva CSKA
Kell 22.00 Amsterdami Ajax - Müncheni Bayern
Kell 22.00 Benfica - Ateena AEK
Kell 22.00 Manchester City - Hoffenheim
Kell 22.00 Donetski Šahtar - Lyon
Kell 22.00 Valencia - Manchester United
Kell 22.00 Young Boys - Juventus

Delfi vahendab jalgpalliõhtu sündmusi otseblogis.