Tehva on ka varem rääkinud, et pooldab liiga poole hooaja pealt poolitamist, et vähem oleks ühepoolseid kohtumisi tippude ja tagumise otsa meeskondade vahel.

Eesti Jalgpalli Liit käivitab peagi solidaarsusmehhanismid, kus rahalisi toetusi jagatakse ka nendele meeskondadele, kes eurosarja ei pääse.

"Ma olen selliste põhimõtetega, et toetuseid tuleks jagada kõigile võrdselt. Ma arvan, et me sellega ei tee profijalgpallureid, kui me anname jalgpalluritele lihtsalt raha. Profiks kujunevad jalgpallurid ikkagi ise. Leping Adidase või Nike'i varustusega ei tee temast veel mängijat," sõnas Tehva.

"Ma arvan, et me peame proffe kasvatama maast-madalast ja mina suunaksin rohkem raha just noortesse ja ootaksin veel kümme aastat. See on tee, mille mina valiksin. Aga veelkord, täna on raske hinnata, sest kõigil on oma arvamus. Sellele hinnanguid anda saab kümne aasta pärast, kas oli õige otsus või mitte. Ma ei tee seda maha, aga valiksin teise tee."

Kalju presidendi sõnul vajaks Premium liiga muudatusi.

"Ma arvan, et meie liiga vajab reformi. Arvan, et me peame väga selgelt mõtlema, kuidas meie liiga toetaks tippklubisid Euroopa-tasemel konkureerimisel, ja ma arvan, et meie liiga taseme tõstmiseks on hea, kui mõtleme välja mingisugused muudatused oma liigas. On ta siis võib-olla ühelt poolt meeskondade arvu vähendamine või liiga poolitamine. Kindlasti tuleks midagi mõelda või teha.

Suur probleem on kindlasti ka üleminekuaknad, mis põhimõtteliselt teevad seda, et kui üks Nõmme Kalju, Levadia või Flora sugune meeskond pääseks eurosarja alagruppi, siis tal pole võimalik mängijaid juurde võtta, kuna aknad lähevad kinni. Need asjad on praegu nii tehtud, et Eesti klubid ei saaks mitte kunagi olla edukad Euroopas. Ma arvan, et nüüd, kui meil on võimalik natukene julgemalt unistada Euroopas, võiks üle vaadata need asjad, et see mingil hetkel ei muutuks mängijate ja klubide jaoks takistuseks. Kas see on Kalju, Flora või Levadia, need on kõik samad asjad. Keegi üks hetk sinna gruppi saab ja ma arvan, et peame olema valmis selleks, et kui saame, siis meil oleks võimalus end tugevdada. Ja selleks peame ka need aknaasjad üle vaatama."