Nimeka Cavaliada Touri esimene etapp, mille kulminatsiooniks oli tänane Kesk-Euroopa liiga põhjaregiooni MK-etapp, tõi kohale maailmaklassi sõitjad kaugelt ja lähedalt. Kui 160 cm põhiparkuuri olid läbinud 50-st osavõtjast pooled, oli puhtaid tulemusi kogunenud kuus, millest vaid üks kuulus meie liiga sportlasele, poolakale Andrzej Oplatekile. Kuna enamus ümberhüpetele pääsejatest ei osalenud Kesk-Euroopa liiga arvestuses, siis olid eestlastel tegelikult head šansid võtta sõidust kaasa kõrge koha punktid.

Kahjuks saatis aga kõiki meie paare täna ebaõnn. Sõidu esimeses pooles startis meie ratsanikest Urmas Raag Carlosel, kuid see lihtsalt polnud nende päev ja Urmas loobus edasi võistlemast. Teises pooles tuli eestlasest järgmisena võistlema Hanno Ellermann Freedomil. Paaril tuli maha kaks latti ja nende tulemuseks jäi 8 karistuspunkti. Hanno sõidu ajaks oli ümberhüppajate seltskonda lisandunud veel 3 sportlast.

Kui võistlustulle asusid Rein Pill ja Alfons Ra, olid lootused kõrged, kuid ka neil sõit ebaõnnestus. Peale kolme maha ajamist ei klappinud paaril kolmesele süsteemile pealeminek ja kirja läks tõrge. Teisel katsel läks samuti tõrge kirja kolmese süsteemi viimase tõkke ees ja paar langes võistlusest välja.

Kohe peale Reinu tuli areenile Tallinna Horse Showl 2017. a võidu saavutanud Poola paar Michal Kazmierczak – Stakorado, kes tegid puhta sõidu ja olid ümberhüppajate seas teine meie liiga paar.

Jäi veel oodata ning pöidlaid hoida Kullo Kenderile ja Artasele. Kahjuks pudenes neilgi maha kahese süsteemi teise takistuse latt ja lisaks saadi veel kirja üks karistuspunkt aja eest, mis andis meie paarile lõppkokkuvõttes 23. koha. Siiski korjas Kullo sellest sõidust korraliku portsu MK-punkte, sest liiga arvestuses lõpetasid nad sõidu seitsmendana. Liiga punkte jagus ka Hannole, kes oli MK-etapi arvestuses 11-s.

Peale Kullot startis järjekordne tugev poolakas Jaroslaw Skrzyczynski Chacclanal, kes pääses suurepärase sõiduga edasi ümberhüppeid sooritama. Nii oli ümberhüpetel kolm Poola paari, kes pidid omavahel ära jagama MK-arvestuse võidupunktid.

Ümberhüpped kujunesid kohalikule publikule tõeliseks maiuspalaks. Tugevatest poolakatest asus esimesena võistlust juhtima Kazmierczak Stakoradol, kuid ülejärgmisena startinud Skrzyczynski ülikiirel Chacclanal võttis oma ja tuli vaid 0,26 sekundiga võitjaks, saades ka MK-arvestuse võidupunktid.

Eestlaste saagiks neli päeva väldanud võistluselt jäid mitmed auhinnalised kohad teistest sõitudest, millest parim oli esimesel päeval Rein Pilli ja Alfons Ra CSI4* 145 cm kõrguses parkuuris saavutatud 8. auhinnaline koht 78 osavõtja seas.