Tradehouse ilukaubamaja stipendiumi pälvisid sel aastal järgmised kuni 26-aastased noorsportlased: aerutaja Joosep Karlson, oma vanuseklassi maailmameister karates Li Lirisman, laskesuusataja Tuuli Tomingas (igaüks 4000 eurot), vasaraheitja Anna Maria Orel (3000 eurot) ning paraujuja Matz Topkin (2000 eurot), rahvahääletuse võitjana teenis 3000-eurose stipendiumi disc golf’i mängija Albert Tamm.

Tradehouse Ilukaubamaja tegevjuht Laura Kuldkepp sõnas, et tänavused stipendiaadid paistsid silma oma professionaalsusega. „Erakordne tahtejõud, motiveeritus, sihikindlus, aga ka suurepärane eneseväljendus, on märksõnad, mis iseloomustavad kõiki meie noori stipendiaate. On hea meel tõdeda, et Tradehouse Noorsportlase stipendiumi väljakuulutamist oodati juba pikisilmi ja niivõrd paljud kandidaadid pidasid stipendiumit oluliseks panuseks oma sporditulevikku,“ rääkis Kuldkepp.

Kuue aastaga on Tradehouse Noorsportlase stipendiumikonkursist kasvanud Eesti üks suuremaid konkursse, kuhu tänavu laekus täpselt 100 taotlust.

Mitmeid stipendiaate ühendab eesmärk pääseda järgmistele olümpiamängudele – 2020 suvemängudele Tokyos või 2022 talimängudele Pekingis. Selle ja teiste sportlike eesmärkide saavutamiseks on suur roll ettevalmistusel, mis hõlmab treeninglaagrites osalemist, spordivarustuse täiendamist, meditsiinikulutusi ja palju muud. Iga sportlane otsustab stipendiumi kasutamise otstarbe üle ise.

Teemal „Tippsport, noored ja motivatsioon“ arutlenud Gerd Kanter ja Kristina Šmigun-Vähi motiveerisid noori seadma nii suuremad kui väikseimaid eesmärke ning nende nimel sihikindlalt pingutama.

Tradehouse on Eesti suurim professionaalsete ilutoodete maaletooja ja edasimüüja, mis tegutseb juba alates 2002. aastast. Noorsportlase Stipendiumi kuue-aastase ajaloo vältel on Tradehouse andnud stipendiumitena aastate jooksul välja 120 000-eurose summa. Varasemalt on stipendiumi pälvinud teiste seas näiteks Rasmus Mägi, Magnus Kirt, Saskia Alusalu, Peeter Olesk, Katrina Lehis, Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Robin Nool, Ingrid Puusta ja paljud teised.