AAIB teatel on senine uurimine näidanud, et helikopter hakkas allakukkumise eel pöörlema paremas suunas, kuigi piloot üritas pöörata vasakule, kirjutab BBC Sport. Helikopter jõudis enne õnnetust tõusta 121,9 meetri kõrgusele ja hakkas siis kiiresti kõrgust kaotama.

Uurijate kinnitusel pole nad leidnud ühtegi tõendit, et tragöödia võis olla tingitud ilmastikutingimustest või mõnest teisest välisest tegurist.

AAIB uurimine jätkub. Kopteri vrakk asub hetkel Farnborough`s.

27. oktoobril vahetult pärast Leicester City ja West Ham Unitedi mängu toimunud õnnetuses hukkusid Leicester City omanik Vichai Srivaddhanaprabha ja veel neli inimest. Helikopter kukkus alla vaid 40 sekundit pärast õhkutõusmist, plahvatas ja põles maani maha.

Novembri alguses ütles lennuõnnetuste uurija Tony Cable Sky Sportsile, et tragöödia sai alguse sellest, kui helikopteri tagaosast paiskusid välja mõned detailid. Vaid paar sekundit hiljem kadus piloodil kopteri üle kontroll.

Kohe pärast õnnetust oli endine kopteripiloot Jim Rowlands väitnud BBC-le sama. "Kui selle tagumise tiiviku üle kontroll kaob, on olukorda sisuliselt võimatu päästa," sõnas ta.