Tyson Fury isa John on olnud enda poja tiimis üks olulisemaid liikmeid, kuid nüüd peab ta tiitlimatši vaatama kodus telekast ning ei saa olla Los Angeleses ringi ääres.

John Fury'it ei lubata USA-sse, kuna ta on kandnud vanglakaristust. John Fury sattus 2010. aasta juulis kaklusesse Oathie Sykes'iga. Mehed olid kunagi olnud sõbrad, kuid 1999. aastal pöörati omavahel tülli. Tüli algpõhjuseks oli vaidlus õllepudeli üle. 11 aastat pärast kunagist vaidlust läksidki mehed tõsiselt kaklema ning John Fury koukis Oathie Sykes'il silma peast välja.

Kokku määrati John Fury'le 11 aasta pikkune vanglakaristus, millest ta kandis ära veidike üle nelja aasta ning vabanes 2015. aastal vanglast. “Minu elu on praegu ideaalne. Mind häirib ainult see, et ma ei saa USA-sse sõita ja Tysonit abistada,“ rääkis ta Sportsmailile. “Olen olnud halb inimene ja seda ei saa varjata. Mind ei lubata sinna riiki.“

Pärast vanglast vabanemist on John Fury olnud alati enda poja matšidel ringi ääres teda abistamas. Ta oli kohal ka 2015. aasta novembris, kui Tyson Fury alistas tiitlimatšis Vladimir Klitško.

30-aastane Fury on profina pidanud seni 27 matši ning need kõik võitnud. 19 võitu on tulnud nokaudiga. Ainult võite on kogunud ka Deontay Wilder, kelle kontol on neid koguni 40. 39 korda on ta vastase saatnud nokaudiga põrandale. Wilderi valduses on praegu WBC meistrivöö. Fury'le kuulusid aastatel 2015-2016 WBA, WBO, IBF-i ja IBO meistrivööd, kuid erinevate probleemide tõttu ei naasnud ta piisavalt kiiresti ringi ja jäi seetõttu neist lihtsalt ilma.