Olose kvalifikatsioonivõistluse kiireim oli venelane Aleksander Bolšunov, norralane Erik Valnes kaotas talle 0,86 sekundiga ja Raido Ränkel 5,9 sekudiga. Teistest 30 parema sekka mahtunud eestlastest näitas Henri Roos kuuendat aega (+8,77), Marko Kilp oli 12. (+11,67), Kaarel Kasper Kõrge 21. (+16,25) ning Vane Vähk 27. (+19,19).

Ainsa eestlasena pääses poolfinaali oma veerandfinaali võitnud Ränkel. Kilbil purunes veerandfinaalis kepp ja ta pidi leppima kolmanda kohaga. Kõrge otsustas veerandfinaalist loobuda. U23 koondislane Roos lõpetas oma veerandfinaali samuti kolmanda kohaga.

Poolfinaali lõpetas Ränkel norralase Erik Valnese järel teisena (+1,39) ning jõudis seejärel ka finaali, kus leppis kuuenda kohaga, kaotades võitjale pea poole minutiga. Võidu võttis norralane Erik Valnes venelase Aleksander Bolšhunovi ja sakslase Thomas Bingi ees. Ühetkokku said täna tulemuse kirja 65 meest.

"Eelsõit oli päris hea ja veerandfinaalis suutsin juba kontrollida kogu sõitu. Finaalis paraku värskust ei jagunud, kuna olin viimases veerandfinaalis ja teises poolfinaalis ning sain veidi vähem taastumisaega. Kokkuvõttes olen siiski rahul ja ootan, nädalavahetuse distantsivõistlusi ja muidugi MK avaetappi Rukal," kommenteeris Ränkel Team Haanja kodulehel.

Juba eelnevalt pääsu Ruka MK-le taganud Kilp hindas võistlust järgmiselt: "Eelsõit ei kulgenud üldse nii nagu lootsin, aga endale aru andes, teadsin, et ei ole veel väga konkurentsivõimeline. Veerandfinaalis oli enesetunne juba parem, kuid kepi murdumine ja konkurentide kinnipüüdmine röövis palju energiat. Muidugi oleks tahtnud veel sõita, enesetunne läks aina paremaks, aga seekord ei olnud õnn minu poolel. Homme olen uuesti stardis, et proovida oma hetkeseisundist paremat ülevaadet saada“.

Team Haanja treener Anti Saarepuu: "Oleme õigel teel, seda näitas Raido hea minek. Marko seis on kogu nädala olnud mitte just kõige parem ja Ruka MK-etapile juba koha taganuna ei valmistunud ta eraldi selleks võistluseks. Ootan juba homset päeva, kus kavas 10 km klassikalises tehnikas ja stardis on Algo Kärp, Raido Ränkel, Andreas Veerpalu, Marko Kilp ja Kaarel Kasper Kõrge."