BK Ventspils - Latvijas Universitate
03.11.2018 kell 17.00, Ventspils, Olimpiskais centrs "Ventspils"
Ülekanne: Delfi LV

Ventspils tuleb kohtumisele vastu kaotusega, jäädes kolmapäeval peetud korvpalli Meistrite liiga mängus võõrsil 76:91 alla Prantsusmaa klubile Le Mans Sarthe Basket. Eesti-Läti korvpalliliigas pidas Ventspils oma viimase kohtumise möödunud laupäeval, kui kodusaalis teeniti kindel 100:61 võit Rapla esindusmeeskonna üle. Läti meistriklubi resultatiivseim oli Ousmane Drame 15 punktiga. Guineas sündinud ja USA kodakondsust omav Drame liitus Ventspilsiga esialgu ühe kuu pikkuseks testperioodiks. 26-aastane ning 206 cm pikkune ääremängija on oma senise karjääri jooksul mänginud Hispaanias, Türgis ja Iisraelis, viimati pallis ta kevadel NBA G-liigas New York Knicksi reservmeeskonna Westchester Knicksi eest. Ventspilsil on laupäevase mängu eel turniiritabelis kuus võitu ja üks kaotus, millega hoitakse Kalev/Cramo järel teist kohta.

Läti ülikoolimeeskond jätkab Eesti-Läti korvpalliliigas kahe võidu ja kahe kaotusega. Oma viimases kohtumises teenisid peatreener Guntis Endzelsi hoolealused kolmapäeval peetud kodumängus 89:76 võidu turniiritabeli viimase Jekabpilsi üle.

AVIS UTILITAS Rapla - TALTECH
03.11.2018 kell 17.00, Rapla, Sadolin Spordihoone
Ülekanne: Tallinna TV, Delfi TV

Eelmisel nädalavahetusel Lätis kaks kohtumist pidanud Rapla naaseb lõunanaabrite juurest 61:100 kaotusega Ventspilsile ja 89:82 võiduga Liepaja üle. Eesti mullune pronksiklubi on seni kirja saanud kolm võitu ning neli kaotust, kuid hooaja alguses sõltub turniiritabel paljuski mängukalendrist. Senisest neljast kaotusest kolm on saadud suurklubidelt Riia VEF-ilt, Kalev/Cramolt ja Ventspilsilt ning meeskonna järgnev mängudegraafik on kergem. Peatreener Aivar Kuusmaa juhendatava võistkonna skooriliidrid on esimesel kuul olnud Rain Veideman 17,9 ja Hunter Mickelson 16,8 punktiga mängu kohta. Kahekohalise punktisummani jõudis veel mängujuht Dominique Hawkins, kes panustas kuu jooksul keskmiselt 10,2 silma mängus. Lauavõitluse edetabelis on Mickelsonil kirjas 7,5 lauapalli mängu kohta, neli kohtumist pidanud Ronald Delphil aga 5,8. Rapla parim sööduandja on olnud meeskonna kapten Veideman 4 korvisööduga mängu kohta. Temale järgnevad kolme kohtumise järel vigastada saanud Ervins Jonats 3,3 ja Dominique Hawkins 3,2 resultatiivse sööduga mängus.

TalTechi korvpalliklubi on esimese kuu jooksul teeninud kuuest mängust kolm võitu, viimati alistati 27. oktoobril kodusaalis Betsafe Jurmala 80:75. Peatreener Rait Käbini juhendatava ülikoolimeeskonna resultatiivseimad olid Gregor Arbet 21 punkti ja 6 lauapalliga ning Toomas Raadik 20 silma ja samuti 6 lauapalliga. Kaksikduublini jõudnud Jaan Puidet panustas võitu 14 punkti, 10 lauapalli ning 5 resultatiivse sööduga. Reedel pakkus üllatuse tänavu Eesti rahvuskoondist esindanud Sten Olmre siirdumine esiliigas pallivasse Paide Viking Window meeskonda. Eesti-Läti korvpalliliigas oli 23-aastane tagamängija senise kuue kohtumisega kirja saanud keskmiselt 20,4 minutit, 9 punkti, 1,8 lauapalli ja 2,3 korvisöötu.

BK Ogre - Betsafe Jurmala
03.11.2018 kell 17.00, Ogre, Ogres 1. vidusskola
Ülekanne: Best4Sport TV, Delfi LV

Ogres lähevad laupäeval omavahel vastamisi kohalik BK Ogre ja Betsafe Jurmala, kellel on seni turniiritabelis vastavalt neli võitu ja kolm kaotust ning kolm võitu ja neli kaotust. Kodumeeskond tuleb kohtumisele vastu 94:91 võiduga Tartu Ülikooli üle, Jurmala jäi oma viimases mängus võõrsil 75:80 alla TalTechile.

Tartu Ülikool - Tallinna Kalev/TLÜ
03.11.2018 kell 17.00, Tartu, TÜ Spordihoone
Ülekanne: Delfi TV

Tartu Ülikooli noorenenud meeskond teenis Eesti-Läti korvpalliliigas esimese kuu jooksul kolm võitu ja kaks kaotust ning asub liigatabelis hetkel viiendal kohal. Eelmisel laupäeval peetud kodumängus jäi Tartu Ülikool napilt 91:94 alla külla sõitnud Ogre meeskonnale. Peatreener Priit Vene juhendatava võistkonna parimad olid kaotusmängus taaskord Leedu leegionärid Julius Kazakauskas ning Arnas Velicka, kes said kirja vastavalt 31 punkti, 8 lauapalli ja 5 korvisöötu ning 21 silma, 3 lauapalli ja 8 resultatiivset söötu. Velicka on 22,6 punktiga mängus ühtlasi ka liiga esimese kuu parim korvikütt. Kahekohalise punktisummani jõudsid veel Kregor Hermet 15 punkti ja 7 lauapalliga ning Robin Kivi 12 silma ja 3 lauapalliga.

Laupäeval oma eelmise koduklubi juurde sõitvat Tallinna Kalev/TLÜ peatreenerit Gert Kullamäed ja mängijat Janar Taltsi võib pidada eelseisva kohtumise favoriitideks. Kalevlased on saanud esimese kuu jooksul kirja viis võitu ja kaks kaotust ning asuvad turniiritabelis Kalev/Cramo, Ventspilsi ja Riia VEF-i järel neljandal kohal. Oma viimase kohtumise pidas Tallinna Kalev/TLÜ möödunud laupäeval, kui Sõle spordikeskuses teeniti kolme lisaajaga põnevuslahingus 120:109 võit Valmiera üle. Võidumängus kerkis üleplatsimeheks mängujuht Taylor Stafford, kes viskas 52 mänguminutiga 36 punkti. Lisaks võttis 24-aastane ameeriklane 7 lauapalli ning jagas 8 resultatiivset söötu. Staffordi kaasmaalane Damarcus Harrison lisas 25 silma ning kaksikduublini jõudnud Janar Taltsi ja Karl Johan Lipsu arvele kogunes mängu lõpuks vastavalt 18 punkti ja 10 lauapalli ning 15 punkti ja 19 lauapalli.

BK Liepaja - BC Valga-Valka/Maks&Moorits
03.11.2018 kell 18.00, Liepaja, Liepajas Olimpiskais centrs
Ülekanne: Delfi LV

Möödunud pühapäeval kodumängus Raplale 82:89 alla jäänud Liepaja jätkab liigahooaega ühe võidu ja kuue kaotusega, millega turniirtabelis paiknetakse eelviimasel kohal. Läti sadamalinna parim mängija on seni keskmiselt 22,1 punkti ja 4 korvisööduga panustanud Justin Johnson. Head mängu on näidanud ka keskmiselt 10,7 punkti ja 7,4 lauapalli toonud Taylor Bessick ning 10,6 silma kirja saanud Roberts Krastinš.

Liepajasse sõitval Valga-Valka meeskonnal on kirjas üks võit ja viis kaotust ning oma laupäevasest vastasest asutakse turniiritabelis kõigest koha võrra eespool. Viimases liigamängus jäi neljandal veerandil lagunenud piirilinna esindus kodusaalis 70:79 alla Pärnu Sadamale. Kaotusmängus tõusis üleplatsimeheks ameeriklasest tagamängija Dashawn King, kes viskas 23 punkti, võttis 5 lauapalli ja andis 2 resultatiivset söötu. Meeskonna kapten Timo Eichfuss ning uus mängujuht Clayton Wilson lisasid mõlemad 11 silma. Lauavõitluses olid valgalaste parimad Guntis Sipolinš ja Carl Montgomery, kes võtsid lauast maha vastavalt 11 ning 9 palli.