Tervisekontroll peaks kuuluma iga harrastussportlase normaalse treeningprotsessi juurde. Millal peaks see olema arstlik koos koormustaluvuse hindamisega, käsitleb spordiarst dr Pii Müller loengus, mis toimub Tallinna Ülikoolis 6. novembri õhtul ja kuhu on oodatud harrastussportlased, treenerid, perearstid ja -õed ning füsioterapeutid.

Teisipäeval 06. novembri õhtul loengus „Terviseuuringu roll treeningprotsessis" tutvustab spordiarst dr Pii Müller erinevaid terviseuuringu valikuid (koormustest, vereanalüüsid, elektrokardiogramm, sporiograafia, ehhokardiograafia) ning kuidas orienteeruda erinevates võimalustes spordi aspektist. Loengus saab ülevaate terviseuuringu käigus saadavast erinevatest näitajatest ning kuidas neid kasutada treeningu optimaalsema planeerimise juures. Samas lühidalt vaatame üle ka sagedasemad tervise probleemid, mida harrastajate terviseuuringutel spordiarstid näevad.

Lektor dr Pii Müller töötab igapäevaselt Spordimeditsiini SA-s spordiarstina, viies läbi koormusteste noor-, tipp- ja harrastussportlastel. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli ravi eriala ja hiljem on spetsialiseerunud spordimeditsiinile ja taastusravile. Ainsa spordiarstina Eestis omab ka Rahvusvahelise Olümpiakomitee spordimeditiinialast diplomit (IOC Diploma in Sports Medicine). Lisaks töötab ka Eesti Kahevõistlejatega.

Terviseuuringu loeng on osa Treeni teadlikult loengusarjast, mida korraldab Tallinna Ülikool. Need toimuvad detsembrini teisipäeva õhtuti ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Järgmiste teisipäevade teemad on hommiku vs õhtune treening, geenid ja sport, jõutreening, jalalaba vaevused jne. Kõik loengud algavad mugavalt peale tööd ajal, kell 18:00 ja kestus on ca 1,5 tundi. Osavõtutasu on 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Loengusari TREENI TEADLIKULT sügis 2018 on peale seda loengut veel 4 loengut. Need on:
13.11 Jõutreening ja vastupidavus, hommik või õhtu - sõbrad või vaenlased. Spordibioloogia dotsent Jarek Mäestu
20.11 Kui jalalaba teeb valu? Ortopeed dr Armin Heiman
27.11 Kuidas geenid mõjutavad meie sporti ja sport geene. Geenitehnoloog dr Tõnu Esko
04.12 D-vitamiin, tervis ja treening. TÜ professor Vahur Ööpik

Igale soovitud loengule on vajalik eelnev registreerimine: http://www.tlu.ee/treeniteadlikult.

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut, SportEST ja toetab Tallinn Liigub. Inimestele teavitust aitab teha Delfi.

Uudisega seotud on täispikad videod (1,5h) eelmiste hooaegade osadest loengutest tasuta vaatamiseks.