Teisipäeval, 23. oktoobri õhtul loengus "Sport ja südame tervis" annab ülevaate laboriarst dr Anneli Raave-Sepp uusimastest Eesti turule tulnud labori uuringutest, millega on võimalik hinnata aterogeenset riski südame-veresoonkonna kahjustuste avaldumiseks. Teiseks saab osaleja osaleja ülevaate millised mineraalained ja vitamiinid on olulised südamehaiguste ennetamiseks ja kui palju on normaalne tase meie organismis.

Südame tervise loeng on osa Treeni teadlikult loengusarjast, mida korraldab Tallinna Ülikool. Need toimuvad detsembrini teisipäeva õhtuti ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Järgmiste teisipäevade teemad on koormustest, hommiku vs õhtune treening, geenid ja sport, jõutreening, jalalaba vaevused jne. Kõik loengud algavad mugaval peale tööd ajal, kell 18:00 ja kestus on ca 1,5 tundi. Osavõtutasu on 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Lektor Dr Anneli Raave-Sepp on lõpetanud Tartu Ülikooli pediaatrina ning hiljem läbinud laborimeditsiini residentuuri. Ta õppejõud Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis ning tunnustatud laborimeditsiinialase koolitajana arstide ja meditsiiniõdede seas. Aastaid on ta pidanud loenguid ka harrastussportlastele, treeneritele ning nõustanud mitmeid tippsportlasi laborianalüüside osas. Töötab SYNLABis laboriarstina aastast 2004. Igapäevaselt koordineerib dr Raave-Sepp labori Lõuna-Eesti regiooni tööd, nõustades laborimeditsiini valdkonnas pere- ja eriarste ning patsiente, sh Eesti suusatajaid, ujujaid, triatleete ning mitmeid jõualade sportlasi.

Loengusari TREENI TEADLIKULT sügis 2018 on peale seda loengut veel 6 loengut. Need on:
30.10 Kuidas vältida vigastusi ja parandada sooritusvõimet? Füsioterapeut Mati Arend

06.11 Terviseuuringu roll treeningprotsessis. Spordiarst dr Pii Müller
13.11 Jõutreening ja vastupidavus, hommik või õhtu - sõbrad või vaenlased. Spordibioloogia dotsent Jarek Mäestu
20.11 Kui jalalaba teeb valu? Ortopeed dr Armin Heiman
27.11 Kuidas geenid mõjutavad meie sporti ja sport geene. Geenitehnoloog dr Tõnu Esko
04.12 D-vitamiin, tervis ja treening. TÜ professor Vahur Ööpik

Igale soovitud loengule on vajalik eelnev registreerimine: http://www.tlu.ee/treeniteadlikult.

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut, SportEST ja toetab Tallinn Liigub. Inimestele teavitust aitab teha Delfi.

Uudisega seotud on täispikad videod (1,5h) eelmiste hooaegade osadest loengutest tasuta vaatamiseks.