Kohe peale Tallinn International Horse Show lõppu sõitis sama takistussõitjate seltskond Leetu, et osaleda sealsel sügisesel tippvõistlusel Siauliu Arena Horse Show’l. Võistluse tipphetkeks oli Kesk-Euroopa liiga takistussõidu maailmakarika etapp pühapäeval, kust eestlased võtsid kaksikvõidu.

Šiauliu Arena nimelises suures hallis peetav võistlus on olnud eestlastele pea alati edukas. Nii ka seekord. Üllatavalt oli MK-etapil, kus takistuste kõrgus kuni 160 cm, vähe osalejaid, kuid see ei tähendanud, et tase oli madal. Hetkel meie regiooni parimatest olid puudu vaid Pill, Raag, Klettenberg, kohal oli Poola raskekahurvägi, äsja Tallinnas võitnud Neretnieks ja tugevad Leedu sportlased.

Põhiparkuuris oli üles pandud 12 takistust ja rada tundus raskete killast. Seitsmendana rajale läinud Kender tegi suurepärase sõidu ja asus võistlust juhtima. Temast kaks ratsanikku tagapool startinud Ellermann ja Freedom ei ajanud samuti maha ühtki takistust, kuid ületasid normiaega ca 1,5 sekundiga ja said tulemuseks 1 karistuspunkti. Latte langes ikka edasi ja kui starti asus viimane võistleja Wojciech Wojcianiec, oli endiselt vaid Kullol nulliga läbitud rada. Kui poolakas rajal eksis, oli meie poiste kaksikvõit selge.

„Nii hea tunne on! Eriti hea meel on mul selle üle, et tegin väga tugevatele poolakatele ära,“ naeris Kullo, kelle jaoks see oli elu esimene MK-etapi võit. Tema sõnul oli Artas heas vormis ja tundis end täna hästi. „Artas andis endast kõik ja ma säästsin ning hoidsin teda just selleks sõiduks. Rada polnud lihte. Väga palju oli nipiga kohti, nurka hüppeid ja sellel pinnasel ei tundnud hobused end kõige kindlamalt. Kuid ma teadsin, et Artas on võimeline seda rada hästi hüppama ja meil tuligi kõik välja nii nagu peab.“ Nüüd on Kullo võtnud eesmärgiks meie liiga finaali ja järgmise suurvõistluse teeb ta novembris Poolas.

Värske võitja säilitas selle võiduga ka oma liidrikoha Kesk-Euroopa takistussõidu liigas. Esialgsete arvutuste kohaselt jagavad teist ja kolmandat kohta nüüd Hanno Ellermann ja poolakas Wojciech Wojcianiec. Neljandal kohal on lätlane Kristaps Neretnieks ja viies Rein Pill.

Lisaks pühapäevasele kaksikvõidule tuli laupäevases 145 cm esikohale ka Paul Argus hobusel Caesar, olles samas sõidus Renessiniga auhinnalisel 9. kohal. anno Ellermann ja Freedom lõpetasid selle sõidu 6. kohaga. Reedel oli Paul Caesarga 140 cm kolmas.