Turniir, mida kaks aastat järjest korraldas Eesti, toimub seekord kahes kohas – Poolas ja Suurbritannias. Kummagi alagrupi võitja pääseb Maailmaliiga üleminekumängudele, kaotajad langevad II gruppi.

Eesti koondise kohtumised peetakse Poolas Zielona Gora tennisekeskuses. Bathi Ülikooli tennisekeskuses kohtuvad samal ajal Suurbritannia, Serbia, Horvaatia, Sloveenia, Ungari, Türgi, Kreeka ja Gruusia naiskonnad.

“Väga raske loos,” kommenteeris Fed Cupi koondise kapten Märten Tamla. “Aga ega teiseski grupis lihtsam poleks. Kõik muidugi sõltub sellest, kes tippudest koondisi esindavad,” lisas ta.

Kõige nimekam on Maailmaliiga üleminekumängudel Lätile kaotanud Venemaa koondis, kus esireketid on Daria Kasatkina (WTA 14) ja Maria Šarapova (WTA 26), aga ka Anastasia Pavljutšenkova (WTA 35) ning paarismänguspetsid Jekaterina Makarova (WTA D5) ja Jelena Vesnina (WTA D11) kuuluvad maailma tippude hulka.

Ukrainal on esireketid veel tugevamad – Elina Svitolina (WTA 5) ja Lesia Tsurenko (WTA 27) ning paarismängijad kaksikõed Ljudmila ja Nadiia Kitšenok (WTA D35 ja D36). Koduseinte toel on võidulootused ka Poolal, kelle esireketiks on kunagine absoluutne tipp Agnieszka Radwanska (WTA 74) ning teda toetamas Magda Linette (WTA 84) ja õde Ursula.

Viimasel aastal on tõusu teinud Rootsi naiskond, kuhu kuuluvad Eesti juurtega Rebecca Peterson (WTA 53) ja Johanna Larsson (WTA 66). Kui Taani koondise eest astuks üles Caroline Wozniacki (WTA 2), oleks nendelgi võimalused. Kirjade järgi nõrgim on Bulgaaria, kus esireket on Viktoriya Tomova (WTA 162).

“Kui Eesti eest mängivad nii Anett (Kontaveit) kui Kaia (Kanepi), siis on kõik võimalik,” ütles Tamla lõpetuseks. Eesti naiskonna koosseis selgub lõplikult jaanuaris.