Raplas toimunud kohtumine algas tasavägiselt, aga koos Gregor Ilvese tabava kaugviskega kuulus avaveerand võõrustajatele 14:10. Jurmala poolelt oli pidurdamatu nende ääremängija Endru Davids Smits, kes kogus poolajaks 13 punkti ja 9 lauapalli. Viimasel sekundil saatis keskjoone lähistelt viske teele Raid Veideman ja see ka tabas ning puhkepausile siirduti Läti tiimi 35:34 eduseisus.

Võrdne heitlus jätkus kolmandal veerandajal ja viie minuti möödudes oli Rapla 47:46 peal. Seejärel tabasid kaugviske Marek Ruut ja Indrek Kajupank, pannes aluse Rapla 9:3 spurdile. Neljanda veerandaja alguseks oligi kodumeeskond neljapunktilise eduseisu kätte võidelnud.

Jurmala ei lasknud võõrustajatel eest ära minna ning eduseisus olev meeskond vahetus mitmeid kordi. 3.32 enne lõppu olid tablool numbrid 64:64, kuid Indrek Kajupanga kaugvise viis Rapla uuesti juhtima. Ilja Gromovsi ja Kristaps Medissi kahepunktivisked viisid Jurmala viimase minuti eel ühe silmaga ette. Sven Kaldre sai kaugviset proovida, kuid see ei tabanud ning loetud sekundid hiljem realiseeris Kristaps Plavnieks kakas vabaviset, viies külalised kolme punktiga juhtima. Mängu viimasel rünnakul saatis palli veel kaugelt teele Kajupank, aga taas vise ei tabanud ja nii tuli tunnistada Jurmala nappi paremust.

Rain Veideman tegi kaksikduubli, visates 23 punkti ja kogudes 10 lauapalli. Indrek Kajupank lisas 11 ning Gregor Ilves 9 silma. Hea esituse tegi ka Wadly Mompremier, tuues 7 punkti ja 13 lauapalli.

Jurmala parimatena viskasid Edgars Jeromanovs ja Endru Davids Smits 15 punkti, kellest viimane võttis ka 11 lauapalli. Kahekohalise punktiarvu said kirja veel Kristaps Mediss ja Kristaps Plavnieks, kes tõid kumbki 10 silma. Keskmängija Ilja Gromovs lisas 9 punkti ja 9 lauapalli.

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga jätkub kolmapäeval kahe mänguga. Vastamisi lähevad Tartu Ülikool ja TAL TECH ning täiseduga jätkav BC Kalev/Cramo võtab vastu Läti Ülikooli.

TIPPHETKED:


ENNE MÄNGU:


Raplal ja Jurmalal on mõlemal tabelis kirjas üks võit ja üks kaotus. Rapla sai alustuseks suure kaotuse Riia VEF-ilt ning käis seejärel üle Jekabpilsist. Jurmala jäi esmalt 20 punktiga alla Tartu ülikoolile ning sai silma pähe Valgas, kui 23 punktiga mängiti üle BC Valga-Valka.

Ka visatud punktide arvestuses on tiimid pingereas üksteise järel, kui Jurmalal on keskmine näitaja 74,5 silma, siis Raplal vaid üks punkt vähem. Meeskondade punktiliidrid on edetabelis samuti lähestikku - Rain Veideman on kahe kohtumisega toonud keskmiselt 17 ja Jurmala skoorer Kristaps Mediss 15 punkti.

Rapla poolel peaks rivis tagasi olema sõrmevigastusega väljas olnud Dominique Hawkins, mängukeelu tõttu peab kohtumise vahele jätma tsenter Hunter Mickelson.