Tartu Ülikooli kantsler Meelis Luht ütles, et Gert Prantsil seisab ees vastutusrikas aeg spordiklubi uue arengukava ellurakendamisel. „Oleme spordijuhtide ja spordiklubi juhatusega alates kevadest koostanud uut arengukava ja sõnastanud klubi eesmärke. Akadeemiline spordiklubi peab olema ülikooli tegevustega senisest rohkem seotud. Tahame, et see klubi oleks meie üliõpilastele ja töötajatele esimene valik spordiga tegelemiseks ning spordiklubi teenused oleksid ülikooliperele mugavalt kättesaadavad,“ selgitas kantsler.

„Esimene märk muudatustest on kasvõi uus lähenemine korvpalli arendamisele, mis seab keskmesse üliõpilasspordi ja noorte järelkasvu,“ rääkis Luht. Samas rõhutas ta, et spordiklubi ei ole ainult pallimängukoht, vaid seal tegeletakse ligikaudu paarikümne spordialaga. „Gert tunneb spordiklubi hästi, ta on noortetreenerina olnud klubiga seotud juba aastaid,“ ütles Luht.

TÜ akadeemilise spordiklubi senine juht Harry Lemberg saab nüüd keskenduda kergejõustikutreeneri ametile. „Olen Harry Lembergile väga tänulik selle eest, et ta on osalenud spordiklubi juhtimises juba alates 2002. aastast. Klubi on selle aja jooksul tublisti tegutsenud ja kujunenud Tartus oluliseks treeningubaasiks,“ ütles Meelis Luht.

Gert Prants on spordiklubis hinnatud kolleeg. Muu hulgas sai ta 2014. aastal klubi parima noortetreeneri tunnustuse. „Tahan akadeemilise spordiklubi ja ülikooli üksteisele lähemale tuua. Tahan jätkata kõike seda head, mis on tehtud, ning lisada klubi tegevusse värskust, uusi mõtteid ja ideid koostöös heade inimestega,“ ütles Prants. „Kõige alus on noortesport, sest sealt tulevad meile õppima ja treenima tulevased üliõpilas- ja harrastussportlased ning tipud,“ sõnas ta.

Gert Prants on lõpetanud Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi 2007. aastal ning töötanud alates 2006. aastast korvpallitreenerina. Alates 2012. aastast oli ta treener Rocki korvpallikoolis, mis kannab paar viimast aastat Tartu Ülikooli korvpallikooli nime.