Chattanooga võistlust iseloomustas tänavu loodusjõudude sekkumine. Seoses tugevate üleujutustega võistluspiirkonnas, olid korraldajad sunnitud ujumisetapi ära jätma. Nii liikusid profiklassi triatleedid minutiliste intervallidega koheselt 180 km rattarajale.

Tugeva ratturina tuntud Kotšegarov suutis tavatud võistlustingimused enda kasuks pöörata ning püsis enamuse rattasõidust ühes Cody Beals`i ja ameeriklase Matt Russell`iga esikolmikus. Paarkümmend kilomeetrit enne lõppu tõstis Kotšegarov tempot ning jõudis vahetusalasse teisena, liidrist Beals`ist taga kaks minutit ja 23 sekundit. Kolmandaks taandunud Russell kaotas jooksule minnes eestlasele enam kui minutiga.

Maratonijooks kulges pikka aega sündmustevaeselt ning võitjas kordagi kahtlusi ei tekkinud. Beals suurendas konkurentide ees edumaad ning võitis karjääri teise Ironmani ajaga 7:10.21 (ujumine jäeti ära – toim.). Paraku rauges lõpukilomeetritel Kotšegarovi jaks ning krampidega võitlev eestlane pidi Russelli endast mööda laskma. Russell`i lõppajaks märgiti 7:21.54, Kotšegarovil 7:23.05.

„Kindlasti oli see mu karjääri üks raskemaid võistlusi. Tavaliselt olen ma tugev just maratonijooksu teises faasis, aga täna ma lihtsalt surin seal jooksurajal. Jalaoperatsioonist tingitud pooleaastane paus jooksutreeningutest jättis kindlasti oma jälje. Eesmärk oli lihtsalt finišini vastu pidada. Olen superõnnelik oma kolmanda koha üle,“ võttis väsinud ent rahulolev Kotšegarov võistluspäeva kokku.

Edasi kavatseb Kotšegaron nädala puhata ning seejärel treeningute juurde naasta. Kõigi eelduste kohaselt kavatseb eestlane detsembrikuus võistelda ka Austraalia Ironmanil.