Kaardipakki tuli segama kodumaad väisav, kuid igapäevaselt maanteel profiratturina leiba teeniv Aksel Nõmmela.

Juba 16. kilomeetriks oli teistel eest läinud viieliikmeline juhtgrupp koosseisus Jõeäär, Tarvis, Nõmmela, Austa ja Sten-Erik Ottender. Küüslaugufesti vahefinišis spurtis esimesena ülejoone Nõmmela, kuid kümmekond kilomeetrit hiljem oli võimu maksma pannud juba Jõeäär (Veloplus/KoMo). Europark mäefinišis oli tema edu jälitajate ees rebenenud paarile minutile ja teisena finišeerinud tiimikaaslase Tarvise ees kasvas see finišiks enam kui kolmele minutile. Juhtviisikule sai sõidu käigus saba peale veel üks väiksem seltskond ning kolmanda ja neljanda koha võtsid hoopis Raido Saar (RedBike) ja Markku Ainsalu (Saksa Automaatika ProShop).

Jõeääre võiduaeg 67 km pikkusel distantsil 2:20.21.

“Väga mõnus vaheldus maanteehooaja lõpuks. Püsisime kõik koos pea kolmveerand sõitu, aga kui Jõeäär läks, olin just neljas. Veidi magasin maha. Proovisin paar korda literdada, aga ülejäänud seltskond oli selgelt loobunud. Ei võtnud üksi vahet enam kinni. Saaremaad täna ei vallutanud, Saaremaa vallutas hoopis minu. Arvasin, et kahest geelist piisab ja tuleb kahe tunniga koju. Sain hoopis kergemat sorti näljahaamri. Aga metsas sõita oli mõnus ja emotsioonid laes,” rääkis Ottenderi järel kuuendana lõpetanud Nõmmela.

Naistegi arvestuses käis kõva lahing, esimeses pooles rahulikumalt kulgenud Janelle Uibokand möödus poolel maal Mari-Liis Mõttusest ja alistas finišile eelnenud kurvides ka Greete Steinburgi.
“Ma ei tea, kuidas ma seda tegin. Olen nii tühjaks ennast sõitnud, et silme ees virvendab. Aga ära tegin," lausus üliõnnelik võitja. Üldarvestuses sai Uibokand 34. koha, võiduaeg 2:39.07.

Hooaja viimase Hansgrohe kiirenduskilomeetri võitsid Gert Jõeäär ning Maris Kaarjärv.

Võistkondade arvestuses tegid nii Karujärve etapil kui hooaja kokkuvõttes platsi puhtaks KoMo/Veloplus mehed ja Hawaii Express/Cyclon naised.

Peale eliidile ja tippharrastajaile suunitletud GP-le sõideti võidu ka Gardena
maratonil ja FruitXpress poolmaratonil, kiiremad nende arvestuses olid Kristjan Savisikk ning Romet Pajur.

Karujärvel lõpetasid hooaja ka kõige pisemad rattasõbrad, poiste kiireim oli Sebastian Suppi ning tüdrukute nobedaim Loore Lemloch.