Oma kolmanda järjestikuse võidu saanud Hamilton juhib üldarvestuses Vetteli ees 50 punktiga. Tänasest sõidust head tulemust vajanud Vettelil oli võimalus Hamiltoniga vahet vähendada, kui Ferrari boksipeatuse taktika aitas sakslase napilt briti ette.

Paar ringi hiljem suutis Hamilton siiski koha tagasi võtta. Hamilton möödus Bottasest 25. ringil, kui Mercedese meeskond käskis soomlasel enda positsioon loovutada. Liidriks tõusis Hamilton kümmekond ringi enne lõppu, kui Max Verstappen tegi oma ainsa boksipeatuse.

Esikolmikule järgnesid Kimi Räikkönen, Verstappen ja Ricciardo.

Üldarvestuses jätkab liidrina Hamilton, kelle edu viis etappi enne lõppu on Vetteli ees 50 silma. Hooaeg jätkub järgmisel nädalavahetusel, kui sõidetakse Jaapani GP.

ENNE SÕITU:

Esikohalt läheb rajale Mercedese soomlane Valtteri Bottas, kes on vormel-1 sõitjatest Sotši rajaga ehk kõige paremates suhetes - alates 2014. aastast, kui etapp MM-kalendrisse lisati, on ta pea igal korral teinud väga hea sõidu. Veel Williamsis sõites tuli ta ühe korra kolmandaks ning suutis kvalifikatsiooni kolmandana lõpetada koguni kolmel aastal järjest, mullu Mercedese roolis võitis ta ka pühapäevase võistlussõidu.

Vettel saab stardi kolmandana, neljas on stardirivis Kimi Räikkönen.

Kuna seekord alustab otse Bottase tagant MM-tiitlit jahtiv tiimikaaslane Lewis Hamilton, on paljud spekuleerinud, et soomlasele antakse tiimi poolt korraldus inglane mööda lasta. Hamiltoni edu Sebastian Vetteli (Ferrari) ees on enne tänast 40 punkti, sõita jääb peale Venemaa GP veel viis etappi.

Tänasel etapil alustavad stardirivi lõpuosast mootorit vahetanud Red Bullid: Daniel Ricciardo staridkoht on alles 18., kvalifikatsioonis reeglite rikkumise eest lisakaristuse saanud Max Verstappen läheb rajale eelviimase ehk 19.-na.

Delfi Sport kajastab Venemaa GP olulisemaid sündmusi otseblogis.