Miks tulla Be Active Nightile?

Be Activ Nightile võiks tulla inimene, kes soovib kogeda midagi uut, end proovile panna ning soovib head seltskonda. Samti kohtud Be Activ Nightil sinu jaoks uute inimestega, kellega on huvitav tutvuda ja muljeid vahetada.

Lihashooldus ja korralik venitus aitab ära hoida ka erinevaid vigastusi ning annab parema liikuvuse, mis omakorda parandab sportlikku vormi.
Peeter Karask
Peeter Karask

Mis on sinu sõnum eestlastele Spordinädala raames?

Kui sa ei tegele veel spordiga, siis on hea algust teha just Spordinädalal. Sportimine ei ole ainult spordiklubides treenimine, vaid ka lihtne liikumine - jala tööle minek, õhtune jalutuskäik, värskes õhus viibimine jne.

Mis on Sind ennast liikumapanev jõud?

Mind paneb liikuma lapsepõlves saadud liikumise kogemus, mida mu keha vajab samamoodi kui toitu ja õhku.

Karsket eluviisi olen viljelenud kogu oma elu, tänu sportlikule eluviisile. Sport ja alkohol ei sobi kokku.
Peeter Karask

Kuidas algas sinu liikumistee?

Minu liikumistee algas varakult, nagu tolle ajastu lastel ikka, enamuse ajast peale kooli veetsime aega väljas mängides ja sportides. Kooliajal tegelesin paljude erinevate spordialadega nagu peotants, kergejõustik, judo, rattasport, suusatamine jne. Erinevate spordialadega tegelemine pani aluse liikumisharjumusele ning heale sportlikule tervisele.

Kuidas sai Sinust treener?

Treeneritööd alustasin aastakümneid tagasi, kui elasin Tartus ning tegelesin aeroobikaga ja jõutreeningutega. Hiljem Tallinnasse kolides soovitas Kristi Roosimägi mul ka fitnessis treenerikätt proovida, mida ma ka tegin.

Peeter Karask

Kuidas kirjeldaksid oma tavalist päeva?

Minu tööpäev algab varakult, ärkan kell 6.15 ning esimene treening algab juba kell 7.30 ja enamuse päevast veedangi treeningute tähe all. Õhtused treeningud lõppevad hilja õhtul kella 21.00, ajal, mil mõned inimesed on juba kodus voodisse heitnud. Üks päev nädalas on mul vaba, kus ma tegelen oma suurima hobiga -looduses viibimisega.

Olen näinud, mis teeb alkohol inimesega, kes satub selle pahe küüsi ning see nähtu on andnud mulle tarkust seda vältida.
Peeter Karask

Kui palju rõhku pöörad toitumisele?

Toitumisele pööran tähelepanu palju. Kuna aitan ise inimesi toitumisalaselt, siis on tähtis, et ka ise seda järgin.

Miks oled valinud karske eluviisi? Miks võiks alkoholi vältida?

Karsket eluviisi olen viljelenud kogu oma elu, tänu sportlikule eluviisile. Sport ja alkohol ei sobi kokku. Samuti olen näinud, mis teeb alkohol inimesega, kes satub selle pahe küüsi ning see nähtu on andnud mulle tarkust seda vältida.

Peeter Karask

Kui oluliseks pead lihashooldust, venitamist ja massaaži?

Ma pean seda väga oluliseks, mida võib võrrelda autohooldusega. Kui hooldad korralikult, siis kestab ka pikaajaliselt. Lihashooldus ja korralik venitus aitab ära hoida ka erinevaid vigastusi ning annab parema liikuvuse, mis omakorda parandab sportlikku vormi.

Kuidas hoiad tasakaalu?

Minu tasakaalu sõnum tuleb seestpoolt, kus keha annab ise märku, kui olen liialt väsinud või natukene üle treeninud. Seejärel annan kehale ja vaimule puhkust.

Olen iseloomu treeninud erinevate rutiinsete tegevuste kaudu.
Peeter Karask

Väga suurele treeningkoormusele vaatamata püsid siiski terve, mis on Sinu saladus?

Suure treeningkoormuse juures on oluline tunda oma keha ja märke, mis keha sulle annab. Samuti tervislik toitumine ning tugev vaimujõud. Suur treeningkoormus on mul tulnud aastate jooksul, mis on aidanud kehal sellega kohaneda. Soovitan ka oma treenitavatel treeningkoormust tõsta tasa ja targu, mitte kiirelt, mis võib anda hoopis negatiivset mõju.

Peeter Karask

Kui oluline on uni?

Aktiivsete eluviisidega inimesel on uni väga oluline, kuid minul on õnneks või kahjuks uneaeg väga lühike, magan ööpäevas 5 -6 tundi, millega puhkan välja. Kui palju keegi und vajab, on individuaalne ja seda peab iga inimene ise tundma, kas puhkab välja või mitte. Praeguse kiire elutempo juures magavad inimesed pigem vähem kui rohkem ja heidavad magama liiga hilja. Vanarahva tarkus juba ütleb, et iga unetund enne keskkööd võrdub kahe unetunniga peale keskkööd. Siit võiks saada mõtteainet inimestele, kes heidavad magama liiga hilja ja tunnevad end päeval väsinuna.

Peeter Karask

Mida pakub sage looduses käimine?

Loodusesse püüan sattuda võimalikult tihti, mis annab mulle vaimujõudu ja rahulolu. Samuti annab looduses viibimine teadmisi looma - ja linnuriigist, mis on uskumatult hariv.

Sul on olnud oma loodusfotode näitus, mida pakub Sulle loomade pildistamine?

Looduses viibimine ja sealsete loomade ja lindude jäädvustamine on ennekõike minu suureks hobiks, mis annab mulle rahulolu ja jõudu. Varjetes tundide viisi passimine on aeg, kus saan mõtiskleda ja vaimul puhata ja uut jõudu koguda. Võimalus kohata looduses erinevaid loomi ja jälgida nende eluviise ning jäädvustada seda annab hea positivse emotsiooni.

Peeter Karask

Kuidas kirjeldaksid mõnda kaunist hommikut, kui loomi varitsed?

Loodus on nii huvitav ja mitmekülgne, et iga looduses käidud hommik või õhtu on erinev ja omamoodi. Kõige kauem olen varjes istunud Taevaskojas Ahja jõe kaldal jäälinnu jäädvustamisel, kus viibisin esimesel päeval kümme ja teisel päeval kaksteist tundi. Selline pikaaegne ootamine on kindlasti raske ja väsitav, kuid tugevdab seejuures tahtejõudu. Tuleb ette ka ohtlikke hetki, kus selle aasta ühel juunikuu varahommikul Lõuna-Eesti metsas elasin üle karu rünnaku, mis lõppes minu jaoks õnnelikult.

Iga pikaajaline rutiinne tegevus parandab sooritusvõimet ning seeläbi ka iseloomu.
Peeter Karask
Peeter Karask

Sina ja tants?

Kuna lapsepõlves sai käidud aastaid peotantsu treeningutel, siis võin öelda, et tantsupõrandal tunnen end kindlalt.

Kuidas treenida iseloomu?

Mina olen iseloomu treeninud erinevate rutiinsete tegevuste kaudu. Kuigi olen iseloomult sangviinik, võin oma kogemustele tuginedes öelda, et rutiinne tegevus ei ole alati halb. Iga pikaajaline rutiinne tegevus parandab sooritusvõimet ning seeläbi ka iseloomu.

Kui tähtsad on sinu elus olnud sõbrad ja sõpruskonnad?

Loomulikult on sõbrad ja töökaaslased olnud minu elus tähtsad. Sõpradele saan olla alati kindel, rääkida nendega kõigest nii rõõmudest kui muredest, veeta nendega aega ning õppida neilt uusi elutarkusi.

Millised liikumisalased ambitsioonid Sul on?

Liikumisalased ambitsioonid muutuvad ajaga. Minu suurimateks ambitsioonideks on olnud erinevatel suusa-, ratta- ja jooksumaratonidel osalemine.

On sul mõni varjatud anne, millest laiem avalikkus ei tea?

Ma usun ise ja ka mu sõbrad on öelnud, et mul on ettenägemise võime. Olen vahetevahel näinud ette asju, mis minuga hiljem juhtunud on. Kas seda pidada andeks või lihtsalt kokkulangemiseks, sellest on veel vara rääkida, eks aeg annab arutust.

Peeter Karask