Loengus „Hea une tehnikad" saab ülevaate unehügieenist ehk sellest, millised on und soodustavad toimetused enne voodisse minekut. Saab teada unefüsioloogiast, lektor aitab leida vastuseid: milline on üldsegi piisav kogus und, milline on mõju teatud tunnide uni ning mida teeb vähene uni meie keha ja vaimuga. Kuidas hiline sportimine mõjutab meie und? Mis kellaaegadel on mõistlik sportida arvestades une vajadust? Kuidas aktiivne liikumine mõjutab meie hormoonide tööd ajus ja mis kasu saab sellest uni?

Loengus käsitletakse mitmeid tehnikaid, mis aitavad unerütmi hoida ja toetavad mõtete koondamist. Kindlasti tuleb juttu une keskkonnast ja erinevatest nutiseadmetest ning nende mõjust unele (rakendused, seadmed).

Treeni teadlikult loengusarja korraldab Tallinna Ülikool. Need toimuvad detsembrini teisipäeva õhtuti ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Järgmised teemad on koormustest, vitamiinid, hommiku vs õhtune treening, jalalaba vaevused jne. Kõik loengud algavad mugaval peale tööd ajal, kell 18:00 ja kestvus on ca 1,5 tundi. Osavõtutasu on 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Lektor Kene Vernik on tegelenud unehäirete raviga alates aastast 2006, töötades Tartu psühhiaatriakliinikus ja Hea Une Keskuses. Kene on ariduselt psühholoog, kes omab ka Euroopa Unemeditsiini unetehnoloogi kutset. Oma töös kasutab aktiivselt kognitiiv-käitumuslikke tehnikaid, samuti skeemiteraapiat ja teadveloleku tehnikaid. Igapäevaselt tegeleb klientidega, kes vaevlevad une- ja meeleoluhäirete käes.

Loengusari TREENI TEADLIKULT sügis 2018 järgmised loengud on:
09.10 Vitamiinidest ja mineraalidest treenimise vaatenurgast. Proviisor Külli Teder
16.10 Alaseljavalud. Kuidas teha õigeid valikuid? Füsioterapeut Mikk Pärn
23.10 Sport ja südame tervis. Laboriarst dr Anneli Raave-Sepp
30.10 Kuidas vältida vigastusi ja parandada sooritusvõimet? Füsioterapeut Mati Arend
06.11 Terviseuuringu roll treeningprotsessis. Spordiarst dr Pii Müller
13.11 Jõutreening ja vastupidavus, hommik või õhtu - sõbrad või vaenlased. Spordibioloogia dotsent Jarek Mäestu
20.11 Kui jalalaba teeb valu? Ortopeed dr Armin Heiman
27.11 Kuidas geenid mõjutavad meie sporti ja sport geene. Geenitehnoloog dr Tõnu Esko
04.12 D-vitamiin, tervis ja treening. TÜ professor Vahur Ööpik

Igale soovitud loengule on vajalik eelnev registreerimine: http://www.tlu.ee/treeniteadlikult.

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut, SportEST ja toetab Tallinn Liigub. Inimestele teavitust aitab teha Delfi.