Suursoosikutest rääkides ei olegi sel korral kihlveokontorites esikohal kolmel aastal järjest parimaks kroonitud Real. Samamoodi ei leia sellelt positsioonilt eelmiseks valitsejaks olnud FC Barcelonat ega ka Saksamaa vuti lipulaeva Müncheni Bayernit.

Kõige enam kipuvad kihlveokontorid nüüd usaldavat Inglismaa meistrit Manchester Cityt. Viimase Inglismaa klubina võitis Meistrite liiga Londoni Chelsea 2012. aastal ja seejärel ei ole inglaste käsi kõige paremini käinud. Viimastel hooaegadel on just City tõestanud, et nendega tuleb aina enam arvestada. Pep Guardiola käe all on nüüdseks jõutud tasemele, kus tulemus alla tiitlivõidu on juba pettumus.

Siiski ei ole ManCity ainus meeskond, kes senise kolme valitseja mängumaale jõuliselt trügimas on. Väga suurte lootustega läheb hooajale vastu Torino Juventus. Viimasest neljast hooajast kahel finaali jõudnud, kuid seal kaotusega leppima pidanud Juventus on Cristiano Ronaldo hankimise järel automaatselt üks suuremaid soosikuid.

Kui Juventus on valmis tegema kõike Meistrite liiga tiitli võitmiseks, siis samamoodi manööverdab ka Araabia poolsaarelt pärit naftaraha toel tegutsev PSG. Eelmisel hooajal sai nende suurim staar Neymar hooaja otsustava faasi eel vigastada ehk nende täielik potentsiaal jäi nägemata. Nüüd on Neymar taas näljane ja Kylian Mbappe veelgi parem kui seni.

Kui suurte favoriitide ring on Reali, Barcelona ja Bayerni kõrval laienenud eelkõige ManCity, Juventuse ja PSG võrra, siis sama suurte lootustega lähevad hooajale vastu ka FC Liverpool ja Madridi Atletico. Rahaliste võimaluste poolest ei ole nimetatud kaks küll eelneva kuuega päris samal tasemel, kuid suvel õnnestus mõlemal enda suurimad staarid alles hoida ja lisaks sellele veel meeskonda oluliselt tugevdada. Nii ongi tänavuse hooaja eel Meistrite liigas justkui kaheksa suurt soosikut.

Tipus on taseme ühtlustumisele kaasa aidanud ka tõsiasi, et Real, Barcelona ja Bayern ei ole enda koosseise oluliselt tugevdanud. Pigem on mõnest olulisest mehest ilma jäädud ja lisaks on senised põhimehed veel aasta võrra vanemad. Eelkõige käib viimane Reali ja Bayerni kohta.