Ajaloo suurimat kaotust, milleks on 2001. aasta EM-finaalturniiri 55-punktiline allajäämine Jugoslaaviale, suutis Eesti vältida, kuid nii vähe punkte pole Eesti üheski ametlikus kohtumises veel varem visanud. Negatiivse ajaloo tegemisest oleks meid päästnud veel vaid neli punkti. Senine antirekord pärines 2006. aastast, kui me suutsime Horvaatia vastu visata 47 silma.

Kahe NBA mehega Tallinnasse tulnud Saksamaa hakkas oma teed minema juba avaveerandil, mis võideti 26:15, poolajaks särasid tablool külaliste edunumbrid 49:24. Kõige kurvem veerandaeg oli eestlastel kolmas, kui sakslaste 24 vastu suudeti visata vaid 6 silma.

Sakslastest kimbutas eestlasi enim Dennis Schröder, kes kogus 18 punkti, 6 lauapalli ja 10 korvisöötu. Maik Zirbes ja Danilo Barthel toetasid teda 12 ning Maximilian Kleber 11 punktiga. Eestlaste edukaim oli 14 punktiga Rain Veideman. 6 punkti kogusid nii Maik-Kalev Kotsar kui ka Kregor Hermet.

Järgmise mängu peab Eesti koondis pühapäeval, kui Belgradis kohtutakse Serbiaga.

Eelinfo:

Eesti peab seekord hakkama saama mitmete põhimeesteta. Kui juba varem oli selge, et koondist ei aita vanameistrid Kristjan Kangur, Janar Talts ja Tanel Sokk, siis hiljem on rahvuskoondise esindamisest loobunud ka Sten Sokk, Kristjan Kitsing, Janari Jõesaar ja Siim-Sander Vene.

Saksamaa on samal ajal Eestisse saabunud tugeva koosseisuga ning kohal on ka NBA klubi Oklahoma City Thunderi ridadesse kuuluv Dennis Schröder. Eelmisel hooajal Atlanta Hawksi ridades pallides viskas ta keskmiselt 19,4 silma mängus. Teise NBA-mehena tuli Tallinnasse Dallas Mavericksi koosseisu kuuluv 211 cm pikkune ääremängija Maxi Kleber. Kleberi kontole jäi eelmisel hooajal 5,4 silma mängus.

L-alagrupi tabeliseis enne tänaseid kohtumisi: 1. Saksamaa 6 võitu/0 (kaotust), 2. Kreeka 6/0, 3. Serbia 4/2, 4. Iisrael 3/3, 5. Gruusia 2/4, 6. Eesti 2/4.

Kreeka võõrustab täna Kreeta saarel Irakleios Serbiat (21.00) ja Iisrael Tel Avivis Gruusiat (20.00).