Valgevene sai kogu kohtumise vältel Eesti jaoks vaid ühel korral ohtlikuks, mängu lõpp kuulus kindlalt Eestile, kirjutab jalgpall.ee.

Kui avapoolaja parimaks võimaluseks Eesti poolt võis lugeda Oliver Rassi karistuslööki, mille vastase väravavaht suutis kindalt tõrjuda, siis teisel poolajal oli Eestil mitmed šansse mäng oma kasuks pöörata. Eesti oli juhtväravale lähedal, kui Alex Matthias Tammel jäi hea võimalus kasutamata ning lõpuks tabas pall väravaesise segaduse järel posti.

Eesti tegi teise poolaja keskel korraga arvukalt vahetusi, mis mängu lõpuks otsustasid. Mängu sekkus ka värava autor Mark Anders Lepik, kes suutis 72. minutil kaitseliinist tulnud pika söödu kaunilt omaks võtta ja lahendas järgnenud võimaluse kindlalt.

Lepik tekitas vastase kastis veel rohkelt segadust ning Eesti üks parimaid võimalusi kohtumise lõpus langes pärast Lepiku söötu Markus Soometsale, kuid tema soorituse suutis Valgevene puurilukk tõrjuda. Eestil oli veel mängu lõpus mitmeid võimalusi, kuid ühel juhul läks Lepiku löök väravast napilt mööda ning kiire kontrarünnak lõppes Mihkel Järviste sooritusega, mis jõudis kahjuks Valgevene väravavasuul seisnud Dzianis Shpakouski sülle.

„Meil oli aega natuke videoid vaadata, analüüsida ja treeningutel tööd teha, et eelmises mängus tehtud vigu täna parandada (neljapäeval jäädi Valgevenele 0:1 alla - toim),“ sõnas noortekoondise peatreener Argo Arbeiter pärast kohtumist.

„Selle mängu eel me oma ideid tegelikult ei muutnud. Kaitsest lähtuvalt läksime peale ja otsisime kontrarünnakuid, aga esimesel poolajal jäi teravusest puudu. Täna mängisid mitmed mehed, kes mängivad madalamal tasemel, näiteks Esiliigas ja Esiliiga B-s. Selgelt käis kiirem tempo natukene üle jõu ja sellises olukorras on raske enda kasuks mängu kallutada, sest sellise kiirusega pole harjutud. Pressi all on raske häid otsuseid vastuseid vastu võtta, aga suures pildis ei ole mul mängijatele ühtki paha sõna öelda ja saadi kenasti hakkama,“ analüüsis Arbeiter.

„Teise poolaja alguses tekkis Alex Matthias Tammel suurepärane võimalus, aga kahjuks ei löönud ta seda ära. 15 minutit oli teisest poolajast mängitud ja oli näha, et vastane väsib – reageerisime vahetustega, tegime neid korraga kuus tükki, võtsime neid seejärel peale kõrgemalt ja tapsime nende mängu sellega ka ära. Selle pealt lõime ka värava ja kui aus olla, siis oleks võinud kaks tükki veel lüüa. Viimase 30 minutiga tekkis meil võimalusi päris ohtralt,“ kirjeldas ta mängu võtmemomenti.

„Nemad said mängu jooksul ohtlikuks ühel korral ja meil läks õnneks, et vastane ei karistanud meid kontrarünnakuga ära. Aga see oli ka kõik, rohkem nad täna meile ohtu ei kujutanud. Poiste ees müts maha, nad olid tublid,“ ütles Arbeiter lõpetuseks ja lisas, et Artur Šarnini ja Maksim Tšerezovi näol on leitud endale kaitsesse kaks tugevat lüli juurde.

Eesti U19 koondise aasta kulmineerub oktoobris Eestis toimuva valikturniiriga, kus meie vastasteks on Soome, Taani ja Itaalia.