Maailma edetabelis 55. kohal asuv 29-aastane Millmann polnud kunagi varem suure slämmi turniiril veerandfinaali jõudnud, kuid nüüd sai austraallane selle vägiteoga hakkama, alistades Federeri kolme tunni ja 34 minutiga.

Viiel korral US Openi võitnud Federer tegi Millmanni vastu koguni kümme topeltviga ja 76 sundimata viga. Mõlemad tennisistid said 11 murdevõimalust, millest realiseeriti võrdselt kolm.

37-aastane Federer, kes jättis kolm settpalli kasutamata, jäi üldse esmakordselt viimase 14 hooaja jooksul US Openil veerandfinaalist välja.

Šveitsi vanameister tunnistas, et tema jaoks sai väga otsustavaks teine sett. "Oleksin ma teise seti kiire lõppmängu võitnud ja pääsenud 2:0 ette, võinuks minna hoopis teisiti. Täna oli hirmus palav. Oli üks selliseid õhtuid, kus ma tundsin, et mul jääb õhust puudus. Sa higistad üha enam ja kaotad kogu aeg energiat," rääkis pettunud Federer.

Millmanni sõnul oli tal õnne, et Federer mängis alla oma võimete: "Ma austan Rogerit nii väga. Ta on pikki aastaid olnud minu suur iidol. Täna jäi ta oma parimast mängust kaugele, kuid nagu öeldakse - ma võtan selle kingituse vastu."

Asetamata Millman kohtub järgnevalt kuuendana paigutatud Novak Djokoviciga. Endine esireket Djokovic alistas 4. ringis Joao Sousa 6:3, 6:4, 6:3.

Kaheksa hulka on pääsenud ka jaapanlane Kei Nishikori, kes võitis 6:3, 6:2, 7:5 Philipp Kohlschreiberi. Jaapanlase järgmine vastane on Marin Cilic.

Turniiritabeli teise poole veerandfinaalides kohtuvad Juan Martín del Potro - John Isner ja Rafael Nadal - Dominic Thiem.