Saskia Alusalu osales sel suvel neljast Uus Maa Rullituuri etapist kolmel. Võidurõõmu tundis ta neist kõigil. Tartu Rulluisumaratonil on Alusalu varem startinud kuuel korral ning tulnud kahel maratonil teiseks. Stardinimekirja põhjal on aga tänavu igati suur tõenäosus, et tuleb esimene võit.

„Kindlasti lähen andma endast parimat. Ettevalmistus rulluisumaratoniks ei ole ideaalne, sest jäält tulles (Saskia tuli alles jäälaagrist) on natuke raske kohe rulluiskudele ümber harjuda. Igal juhul lähen aga nautima sealset melu, sest tegu on tõesti laheda üritusega!“ ütles Saskia mõned nädalad tagasi korraldajatele antud intervjuus.

Poodiumikohtade nimel hakkavad ilmselt heitlema Tartu Rulluisumaratoni neljakordne võitja Enel Kõrva, noor kiiruisutalent Tuuli Vaher, venelanna Julia Barakova, Diana Kaareste ning Kristiine Kalev.

Meestest on peamine soosik mullune võitja Reinis Znotins Lätist, kellega Eesti kahurvägi – Marten Liiv, Kert Keskpaik, Mart Markus ja Kaspar Kaljuvee – on sel suvel maha pidanud mitmeid põnevaid sõite. Ja alati pole heitlused lõppenud Znotinsi võiduga. Näiteks Jõgeval peetud Kalevipoja Rulluisumaratonil said lätlase ees esimese ja teise koha vastavalt Markus ja Keskpaik ning Kuressaare Rulluisumaratoni lõpuspurdis suutis Znotinsi alistada Liiv.

Eelmisel aastal kulmineerus Tartu Rulluisumaraton suure grupifinišiga. Äsja kaitseväeteenistuse lõpetanud Liivi sõnul on keeruline eest ära sõita ka seekordsel maratonil. „Hetkel ei oska täpselt öelda, kuidas vorm on, eks võistluspäeval selgub. Ma usun, et mingi võimalus Znotinsi vastu on eestlastel ikka olemas, aga seda pigem lõpuspurdis,“ ütles ta.

12. Tartu Rulluisumaratonil on pühapäeval kavas 42, 21 ja 10 km distantsid. Koos sama päeva hommikul peetavate lasteüritustega on stardijoonele oodata üle 1000 rulluisutaja.