Järjekorras 16. Lõuna-Eesti rallile on end juba registreerunud möödunudaastased võitjad Georg GrossRaigo Mõlder, kes rajale toomas Ford Fiesta WRC võistlusauto. Eesti meistrivõistluste klasside liidritest on end hooaja kuuendale mõõduvõtule kirja pannud EMV3 klassi liidrid Allan Popov – Aleksei Krõlov (Mitsubishi Lancer Evo IX), EMV5 klassi juhtivad Karel Tölp - Martin Vihmann (Honda Civic Type R), EMV7 klassi senise hooaja parimad Madis Vanaselja - Jarmo Liivak (BMW M3), EMV8 liidrid Martin Saar – Karol Pert (VW Golf 2), Lõuna-Eesti teedel EMV9 klassi meistritiitlit kindlustada ihkavad Klim Baikov - Andrei Kleštšev (VAZ 2105) ning veoautode arvestuse EMV10 parimad Taavi Niinemets – Esko Allika (GAZ 51A).

Lõuna-Eesti rallil sõidetakse 11 kiirukatset ning läbitakse 110,25 katsekilomeetrit.

Reedel läbitakse karussell-süsteemis neli kiiruskatset, millest kaks viimast sõidetakse Võru linnatänavatel. Võistlus jätkub laupäeval seitsme kiiruskatsega. 16. Lõuna-Eesti ralli punktikatse on SS10 Aegaon Watches (Luhamaa).

Lõuna-Eesti ralli parimale punktikatse Läti ja kiireimale esiveolisele võistluspaarile on Eesti esimene käekellatootja AEGAON välja pannud auhinnaks mudelid „Tabula Rasa“ seeriast, mis on just autorallist inspireeritud.

Võistluse stardi- ja finišipoodium asub Võru keskväljakul ning hooldusala Pikk tänav 2, A1000 marketi territooriumil.

16. Lõuna-Eesti rallipasse (käepaela) on võimalik soetada katsetelt ja kõikidest Võru Olerexi tanklatest ning ka Vastseliina Olerexist, hinnaga 10 eurot. Katsete üksikpiletid on müügil katsetel ning hinnaks 5 eurot.

Lõuna-Eesti ralli 2018 võistlejate nimekirja, katsete kaardid jpm. leiab ralli nädala kolmapäeval ilmuva Autolehe vahelt, mis on saadaval ajakirjanduse müügipunktides üle Eesti.

Ametlik ralliraadio on RING FM, mis levib Võrumaal sagedusel 101,7 MHz. Stuudios tervitavad rallifänne Margus Kiiver ja Oskars Kaņeps-Kalniņš ning katselõpu intervjuusid toovad kuulajateni Gunnar Siiner ja Siim Metsmaa.