72 noolt 70 meetri distantsilt on harjutus, mida lastakse ka olümpiamängudel. Siiani oli Eestis kurioosne olukord, kus Reena Pärnati rekord 659 punkti oli kõrgem meeste rekordist. Maailmas on üldjuhul meeste tulemused ja rekordid alati naiste omadest siiski körgemad. Nüüd on aga Oona 661 Eesti kõigi aegade parim tulemus. Kusjuures märkimisväärne on see, et Oona varasem isiklik rekord selle hooaja algusest oli 642 silma. Eelmine Eesti rekord oli 651 (Martin Rist, 2014).

“Olin hiljuti Berliini MK-etapil oma tulemuses väga pettunud, kuid tegin peale seda Sveitsis väikese laagri. See andis kõvasti motivatsiooni ja kindlust juurde. Usun, et tegin täna suhteliselt maksimumilähedase soorituse enda hetkeseisu pealt. Väga hea tunne on,” kommenteeris Märt Oona kohe peale laskmist.

“Samuti oli magus tunne lasta üle oma endise treeneri Raul Kivilo ligi 20 aastat vana rekord,” viidates 70 meetri distantsi ehk 36 noole rekordile, mis on nüüd 335 punkti. Eelmine rekord (334 punkti, R. Kivilo) pärines 1996. aasta Atlanta olümpiamängudelt.

Kolmas rekord läks koduplatsil vöistlevale Martin Ristile ja Laura Nurmsalule (Vana-Vöidu VK). Nad uuendasid segavöistkondade eelringi rekordit 1276 punktilt 1294 punktile. Nurmsalu lasi naistest tugevaima tulemuse ja uue isikliku rekordi 654. Naistest sai tänasteks duellideks 2. asetuse Reena Pärnat (NS Archery Club) ja kolmanda Bessi Kasak (Järvakandi Ilves). Meestes järgnes Oonale ja Ristile Jaanus Gross (Sagittarius).

Plokkvibu klassi rekordi püstitas 50 meetri distantsilt 356 punktiga Evert Ressar. Maksimum on 360 punkti. Naistest oli eelringis parim Lisell Jäätma.

Pealelõunal lasti võistkonnavõistluses tulid Eesti meistriteks NS Archery Club sportvibu meeskond, Järvakandi Ilves naiskond ja plokkvibu osas võitis nii meeskonna kui naiskonna tiitli Türi Vibukool.

“Mulle tundub, et Eesti vibuspordis on väikene revolutsioon toimumas. Loodame, et igasugused muudatused toovad kaasa üleüldise taseme tõusu,” võttis Oona hetkeseisu kokku. Oona kuulub alles sel talvel loodud NS Archery Clubi.

Täna jätkub võistlus segavõistkondlike ja individuaalsete olümpiaringi duellidega.