Oja naasis värskelt enam kui kahe nädala pikkusest laagrist Kesk-Euroopas kuuma Otepääle. "Täna oli 33 kraadi ja päike paistis!" imestas 22-aastane laskesuusaneiu.

Õnneks ei oota Oja ees kõige raskem treeningnädal. Laagris sai koormusi kasvatatud, mistõttu sai kodumaal nädala pisut kergemalt võtta. "Sel nädalal on treeningtunde vaid üheksa, iga päev on üks trenn. Olen õnnelik, et ei pea rohkem tegema, sest sellise ilmaga on see väga raske. Eestis on päris niiske, nii et kuumust on tunda."

Päev algas Oja jaoks söögitegemisega. "Ärkasin varakult nagu tavaliselt ja tegin hommikusöögi, kõigepealt aga kohvi ja teed. Küsisin oma poiss-sõbralt Kalev Ermitsalt, mida ta süüa soovib: ta tahab alati pannkooke, nii et tegin pannkooke moosiga. Enne treeningut vaatasin veel pisut televiisorit."

Treeninguga alustas Oja pigem varakult, et kuumuse kõrghetke vältida. "Ilm on siin lausa troopiline, see on pöörane. Eelmisel nädalal oli Ruhpoldingis soe, aga mägede vahel ei tunneta seda nii nagu Eestis. Arvan, et Ruhpolding on mu lemmikkoht!"

Treening ei olnud õnneks kõik lõõskava päikese käes. "Harjutasin poolteist tundi laskmist ning jooksin staadionil. Ülejäänud trenn möödus jõusaalis, lõpetasin 12 paiku. Laskmine oli ilmselt trenni kõige parem osa - mul on uus kaba, millega tuleb ära harjuda, aga väikeste muudatuste järel tunnen, et arenen."

Raskete treeningute järgne nädal kulub suuresti taastumisele ja puhkamisele. "Tegin pärast treeningut väikese uinaku. Suutsin vaid 45 minutit magada, sest meie korteris oli nii palav. Sättisin ennast konditsioneeri ette ja üritasin natuke energiat tagasi saada."

Lisaks uinakule kasutas Oja pärastlõunast aega ka argitoimetustele. "Käisin maniküüris ja lasin oma küüned värvida - mõistagi roosaks. Samuti registreerisin ennast septembriks ülikooli. Kuna olen suure osa ajast välismaal, üritan oma loengud ja toimetused kõik samale päevale panna, kui võimalik on. Pooled ained hakkavad mul olema Skandinaavia keeltes, pooled kommunikatsioonis. See on pisut keeruline, kuid eelmisel aastal töötas see hästi."

Toimetuste järel oli aeg õhtupoole söögiks. "Tegime pada nuudlite, köögiviljade ja krevettidega. Kuna on nii soe, tegime jahutuseks veel ka jäätisekokteili."

Hilisõhtu sisustasid Oja ja Ermits ujumaskäiguga. "Kuna järves on vesi 27 kraadi soe, ei olnud see ehk nii värskendav. Kell üheksa veel päike paistab! Koju jõudes vaatame ehk mõne filmi, samuti pean mina veel reisilt tagasi jõudnuna pesu pesema. Tuleb mõnus lihtne õhtu - on nii soe, et ei tahakski midagi väga suurt teha."