Esmakordselt Pärnus korraldatud karikasarja etapilt puudusid seekord meie triatloni teravaim tipp eesotsas Henry Räppo ja Kevin Vabaoruga ning Eesti meistrivõistlustelt hõbemedali noppinud Ivo Suurega. Viimaste puudumisel hõivasid Pärnus esikolmiku kohad Timmo Jeret, Priit Ailt ja Hans Korman, kes võistlusrajal ülejäänud konkurentidest enam kui kaks ja pool minutit kiiremini liikusid.

Kaotanud Ailtile ja Kormanile 750-meetrisel ujumisdistantsil enam kui pooleteise minutiga, tõusis alles teist aastat triatlonispordiga tegelev Jeret päeva parima rattaaja toel esikohaheitlusesse ning vormistas selle tugeva jooksuga oma trialonikarjääri esimeseks karikasarja etapivõiduks.

Jereti võiduaeg oli 59 minutit ja 6 sekundit, 20 km rattatrassi läbis ta võistlejatest ainsana vähem kui 30 minutiga. Tugev rattaaeg ei ole Jereti puhul üllatuseks, kuna ratturina on 25-aastane pärnakas võitnud noorte- ja juunioride klassis koguni 40 medalit ning tunnistatud aastatel 2008 ja 2009 Eesti parimaks noorjalgratturiks. Lisaks on ta mitu aastat pedaale sõtkunud Prantsusmaa amatöörklubi ridades.

Võidumehele 39 sekundiga kaotanud Ailt finišeeris teisena (0.59.45), Hans Korman jäi ajaga 0.59.58 napilt kolmandaks. Naistest oli ajaga 1.07.08 võidukas Laura Suur, kes nädal varem saavutas Eesti meistrivõistlustel olümpiadistantsi pronksi.

Triatloni karikasari jätkub kahe nädala pärast Narvas, mille raames selgitatakse välja noorte ja juuniorite Eesti meistrid. Eesootaval nädalavahetusel koondub triatlonispordi tähelepanu aga Tartusse, kus toimuvad Euroopa meistrivõistlused sprindidistantsil.