James oli Cleveland Cavaliersi ridades neljal aastal järjest jõudnud NBA finaali - miks otsustas ta klubi vahetada?

1. Ta tundis, et Cavaliersi meeskonnast ei ole võimalik enam rohkem välja pigistada.

Cleveland jõudis küll neljal hooajal järjest Golden State Warriorsi vastu finaali, ent dünaamika oli pigem selline, et vahe Warriorsi ja Cavsi vahel kasvas. Eelmisel suvel loobus Cavs lahkuda tahtnud Kyrie Irvingust ning ei saanud piisavalt kvaliteeti vastu, mistõttu pidi James meeskonda sisuliselt üksipäini tassima. Jah, olemas oli ka Kevin Love, ent mitmete otsustavate play-off mängude ajal oli ta vigastatud ning Love'i näol ei ole tegu mängijaga, kes suudaks sarnaselt Irvingule otsustavatel hetkedel mängu enda peale võtta.

Lisaks oli ta Cavaliersile ka lubatud tiitli võitnud, mis andis talle moraalse loa kodulinn taas seljataha jätta.

2. Tema pere (naine Savannah, pojad LeBron jr ja Bryce ning tütar Zhuri) tahab täies mahus Los Angelesse kolida.

LeBroni perekonnal on juba varasemast Los Angeleses lausa kaks kodu ning pere on sageli seal oma suved veetnud - pereisa Lakersisse siirdumine tähendab aga seda, et kogu seltskond saab nüüd aastaringselt soojas kliimas mõnusat elu nautida.

Lisaks sellele on James viimastel aastatel ka oma korvpallivälised äritegevused Los Angelesega sidunud ning suures linnas suure fännibaasiga meeskonnas mängimine aitab tema brändi veelgi populariseerida.

3. Ta usub, et Lakers suudab peagi meistritiitlite peale võidelda.

Lakersi praegune noor tuumik eesotsas Brandon Ingrami, Lonzo Balli ja Kyle Kuzmaga suutis möödunud hooajal võita 35 mängu ja jäi play-offist kindlalt välja, ent James teab, et pelgalt tema tulek muudab Lakersi automaatselt play-off meeskonnaks - muidugi juhul, kui ta terve püsib. Lisaks on meeskonnal veel palgafondis piisavalt ruumi, et veel üks kõva staar tiimi tuua - praegu räägitakse kõige rohkem Kawhi Leonardist, kes soovib San Antonio Spursist just Lakersisse lahkuda. Leonardi hankimine läheks aga Lakersile kindlasti mõne hea noormängija maksma.