Kohtumise mõlemad väravad löödi omapärasel kombel ära juba 220 sekundi jooksul - Taani läks Mathias Jörgenseni tabamusest juhtima juba esimesel mänguminutil, ent Mario Mandžukić vastas sellele juba neljanda minuti keskel.

Järgnes võimalusterohke ja mõlemapoolsete šanssidega mäng, mis hakkas üha rohkem taanlaste poole kalduma: Horvaatia suurepärane keskväli hakkas üha enam väsimuse märke näitama ning taanlased tegid üllatavalt hea esituse.

Väravaid aga rohkem ei nähtudki, kuigi Horvaatia kaptenil Luka Modrićil oli imeline võimalus omade kasuks asi lisaaja päris lõpus ära otsustada - Ante Rebić triblas ka Taani väravavahist mööda, ent avavärava autor Jörgensen võttis ta penaltivea vääriliselt maha. Modrići penalti suutis aga Kasper Schmeichel lausa püüda.

Penaltiseerias taanlastel aga nii hästi ei läinud - Schmeichel tõrjus küll veel kaks penaltit, ent Danijel Subašić vastas Horvaatia poolel lausa kolmega ning viis sellega Horvaatia edasi kaheksa parema sekka.

7. juulil toimuvas veerandfinaalis läheb Horvaatia vastamisi korraldajamaa Venemaaga.

Horvaatide hea minek alagrupis oli koguni nii muljetavaldav, et nad tõusid esikohale ka Delfi Spordi viimases Jõujoonte edetabelis, mis avaldati pärast alagrupiturniiri lõppu. Iseäranis võimas oli viis, kuidas kõvade nimedega Argentina koondis sisuliselt varuosadeks lammutati ning 3:0 võiduga endale alagrupist edasipääs kindlustati.

Keskväli Luka Modrici ja Ivan Rakiticiga on ilma igasuguse kahtluseta maailma üks paremaid, aga lisaks sellele on häid esitusi näidanud ka Ivan Perišic, Mario Mandžukic ja Ante Rebic. Kas see on lõpuks aasta, mil horvaatide uus kuldne põlvkond paneb kokku vähemalt sama mälestusväärse turniiri kui väravaküti Davor Šukeri, Robert Prosinecki, Slaven Bilici ja teiste ässade meeskond, kes tuli 1998. aasta MM-il lausa kolmandaks?

Sugugi halvasti pole samal ajal aga mänginud ka Taani. Alagrupp koos Prantsusmaa, Peruu ja Austraaliaga ei olnud sugugi lihtne, ent avavoorus saadud magus 1:0 võit Peruu üle oli lõpuks see, mis taanlased edasi 16 parema sekka viis. Viimase vooru kuiva 0:0 viiki prantslastega ei taha aga enam ilmselt keegi meelde tuletada.

Selles paaris on selgeks soosikuks küll horvaadid, kuid kas suur edu alagrupis võib olla nende jaoks uinutav? Christian Eriksen ja ülejäänud Taani koondis loodab igatahes ka endast märgi maha jätta.

Selle paari võitja läheb vastamisi kas Hispaania või Venemaaga.

Kohtumine Nižni Novgorodis algab kell 21.00, Delfi Sport toob tähtsamad sündmused lugejateni otseblogis.

Optibeti koefitsiendid:

Horvaatia võit - 1,80
Viik - 3,35
Taani võit - 5,25