Eesti oli Suurbritannia vastu kolm veerandaega korralikult mängus ja poolajaks juhiti isegi 39:34. Kolmanda veerandaja järel sai Suurbritannia 54:53 ette ning viimasel panid võõrustajad oma paremuse kindlalt maksma.

Võitjatele tõid Dan Clark 20 ning Gabe Olaseni 16 punkti. Eesti resultatiivseim oli Siim-Sander Vene 24 silmaga. Tema oli ka ainus, kes kogus kahekohalise punktisumma. Maik-Kalev Kotsar, Kristian Kullamäe ja Rauno Nurger lisasid 8 punkti.

F-alagrupis on Eestil kirjas nüüd kaks võitu ja kolm kaotust. Sama seis on ka Iisraelil. Liidriks on Kreeka täisedu viie võiduga. Suurbritannial on tabelis üks võit ja neli kaotust. Eesti võõrustab viimases voorus Kreekat. Suurbritannia võõrustab Iisraeli. Mõlemad kohtumised peetakse esmaspäeval.

Kui esimestes valikmängudes oli Eesti meeskonnas ka mitmeid kogenud mängijaid eesotsas Kristjan Kanguri ja Janar Taltsiga, siis sel suvel on peatreener Tiit Sokk läbi viinud päris konkreetse noorenduskuuri. Vanimaks mängijaks on rivistuses 27-aastane Siim-Sander Vene, pisut kogenumateks tegijateks on veel näiteks Rain Veideman ja Martin Dorbek.

Eesti koosseisus on ka kaks USA kolledžikogemusega meest, Rauno Nurger ja Maik-Kalev Kotsar.

Suurbritannia alistamine kindlustab Eestile koha alagrupi kolme parema hulgas. Allajäämise korral tuleb loota, et britid ei suuda viimases voorus Iisraeli alistada. Kui see ikkagi juhtub, läheb juba peenemaks punktide lugemiseks. Eesti mängib viimases voorus väga tugeva Kreekaga. Kolme hulka pääs tagaks eestlastele valikturniiri jätkumise, viimaseks jäämine langetaks nad madalamale astmele.

Kohtumine Šotimaal algab kell 21.30, Delfi Sport vahendab sündmuste käiku otseblogis.