Loomulikult on Kirpu ärritunud, et Lehis tema asemel koondisesse võeti. Vastavalt reeglitele oleks pidanud MM-ile sõitma tema, kuid juhatuse otsustas muuta varem paika pandud reegleid. Kirpu kirjutas seepeale Facebookis, et tegemist võib olla korruptsiooniga.

“Juhatuse otsusega on reegleid rikkutud ja MM-i koondist viimasel hetkel muudetud. Juhatuses: Lehise isiklik sponsor - Indrek Madar, Lehise treeneri poeg - Ian Nelis. Kas mulle tundub, või nendel on otsesed huvid? Korruptsioon?“ kirjutas Kirpu.
“Tahan elada paika pandud reeglite järgi. Pidev reeglite muutmine ei vii edasi ning mõjub halvasti vehklemisliidu sisekliimale,“ lisas ta veel. “Konkurents on hea. Kui keegi jääb välja, sest ta ei pääsenud, on üks asi. Kui keegi jäeti välja, sest olukorda forsseeriti, on teine asi. See on anarhia, see on probleem. Olen vehklemisliidus väga pettunud, väga-väga-väga pettunud. Mulle on meie president valetanud.“

Korruptsioonile viitas varasemalt ka Embrich. “Kogu mäng käib Lehise ümber – ta on tubli tüdruk ja hea vehkleja, mul pole tema vastu midagi, aga võidelgu end edetabelis kolme sekka ja ongi naiskonnas. Varem oli meil reegel, et tiitlivõistlustele pääsevad kaks edetabeli järgi ja kaks peatreeneri valikul. Lehis oli kolmas ja Kaaberma teda naiskonda ei võtnud. Juhatus muutis reegleid, nüüd 3 + 1 ja neljanda valivad treenerid. Aga ka see ei sobinud, sest Lehis jäi neljandaks. Taas tehti uued reeglid, aga alles siis, kui punktide kogumine ehk mäng oli lõppenud. Ehk siis reegleid tehakse vastavalt mängu lõppskoorile.”

Naiskonna peatreener Kaido Kaaberma lisas, et nüüdseks juba lõppenud EM-i koondise koostamise hääletusel osales neli juhatuse liiget, kellest üks jäi erapooletuks. Nende kolme seas oli kaks Lehisega otseselt seotud persooni – tema isiklik sponsor ja treeneri sugulane. EM-i individuaalvõistluse tarbeks heideti Embrich üle parda ning asemele võeti Lehis, kes hiljem krooniti ka Euroopa meistriks.

Vehklemisliidu presidendi Margus Hansoni sõnul oli seekordne otsus aga puhtalt pragmaatiline ning sooviks oli MM-ile saata kõik kolm naist, kes tõusid EM-il individuaalvõistlusel poodiumile. „Otsustasime, et kõik kolm medalinaist peavad vehklema MM-il nii individuaalsel kui ka võistkondlikul turniiril,” selgitas alaliidu president Margus Hanson. Peatreener Kaaberma ülesanne oli valida tiimi neljas liige, otsus langes naiskonna liidri ja kapteni Embrichi kasuks. Välja jäi seega Kirpu.

Vehklemise MM toimub sel aastal 19.-27. juulini Hiinas Wuxis.