TOP200 karikavõistlusest eraldi peetava MX Open A klassi Eesti karikavõistluste avasõidu esimestel ringidel pakkusid pealtvaatajatele põneva duelli Jan Jakobson (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ja Meico Vettik (KTM, KTM Racing Estonia). Noored mehed vahetasid paar korda kohti ja sõitsid ratas rattas esimesed ringid, kuid siis eksis Vettik, mille tulemusena tema tsikkel maandus raja kõrval tiigis ja noormehe võistluspäev oli sellega kahjuks läbi. Jakobsonil jäi seejärel ainult üle rahulikult sõit lõpuni sõita, kuna teiseks tõusnud Hans Priidel (KTM, RedMoto Racing) oli temast piisavalt kaugel. Kolmandana ületas lõpujoone Andreas Hiiemägi (Honda, HRC Eesti Racing Team).

Jakobson haaras ka teises sõidus esikoha ning sõitis seal mõned ringid, kuid siis oli tema kord ebaõnne sõdurit mängida ja ta langes neljandaks. Peale seda haaras liidriohjad Priidel, kes suutis oma edu võiduka lõpuni hoida. Jakobson tegi vägevat sõitu ja tõusis lõpuks Hiiemäe ette teiseks.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis tänu viimasele sõidule Priidel, kes kogus Jakobsoniga võrdselt 47 punkti, Hiiemägi sai 40 punktiga kolmanda koha.

MX Open A klassi Eesti karikavõistluste liidrina jätkab Jakobson (202 p), talle järgnevad Aravete etapi vahele jätnud Indrek Mägi (139 p) ja Aravetel 5. koha saanud Tanel Rauk (117 p), kellest punkti kaugusel on Hiiemägi.

Harrastajate TOP200 karikavõistluse kiireimas MX Open B klassis võttis etapivõidu avasõidus teise koha saanud, kuid teise võitnud Henri Möll (Suzuki, MK Sinind). Esimese sõidu kindlalt võitnud Marek Sonni (Husqvarna, Kose AMK) teise sõidu algus ebaõnnestus, kuid ta suutis end sõidu edenedes sõitjaterivi tagumisest otsas siiski kolmandaks sõita, mis andis talle päeva lõpuks teise koha. Kahe sõidu kokkuvõttes oli kolmas Martin Poljakov (KTM, Kagu MK), kes lõpetas sõidud 3. ja 4. kohal.

TOP200 esikohal on endiselt Sonn (1194 p), teine on Arevete 5. Kermo Uue (1169 p) ja kolmas liidri vend Marken Sonn (1145 p), tema sai Aravetel 4. koha.

Kiiruselt järgmises MX Open C klassis võttis esikoha venelane Vasilii Leontyev (Yamaha, Narva MK), teine oli Marko Saar (Husqvarna, Roosna-Alliku MK) ja kolmas Riko Muttik (Kawasaki, Mägi Racing). D klassis oli aga parim Kristjan Kaljas (Honda, Kohila Motospordi Klubis), kellele järgnesid Marken Pavel (Kawasaki, Kose AMK) ja Ilmari Soo (Yamaha, MK Saaremoto).

MX Open E arvestuses võitis Alari Jüriöö (KTM), teise koha sai Hannes Lepmets (KTM, Linnamäe MK) ja kolmanda Rain Vaikmäe (Yamaha, Kagu MK). E klassiga koos rajal olnud naiste parim oli kindlalt venelanna Lybov Leontyeva (Yamaha, Narva MK), talle järgnesid Teele Raja (Honda) ja Krissu Konoplitski (KTM, Sõmerpalu MK).

Veteranide karikavõistluste nooremas klassis 40+ võitis mõlemad sõidud Avo Ärm (Yamaha, Kohila Motospordi Klubi) Tarmo Jaasi-Tamme (KTM, MK K&K) ja Allan Vierlandi (Yamaha, Yamamoto RC) ees. Eakamate 50+ klassis läks aga etapivõit Lätti Janis Mironovsile (Husqvarna), kellele järgnesid Lembit Nõlvak (Yamaha, Roosna-Alliku MK) ja Jaan Tang (KTM, RedMoto Racing).

Kohalikele karikatele võistelnud külgvankritel võidutsesid mõlemas sõidus Siim Mokrik ja Villem Saarna (AYR-KTM, Linnamäe Krossiklubi). Kahe sõidu tulemusena oli teine Asko Saadi koos legendaarse Jürgen Jakk'iga (Kose AMK) ning kolmanda koha said Andres Angerjas/Rain Vaikmäe (KTM, Linnamäe Krossiklubi).

TOP200 järgmine etapp sõidetakse 7. juulil Räpinas, kus toimub ka traditsiooniline Isa-Pojad võistlus.