Kokamägi alustas eile Euroopa meistrivõistlusi edukalt, kui võitis ülitugevat valgevenelast kohtunike jagatud otsusega. Eesti MMA-võitleja oli edukas ka täna, võites Soome esindajat Teemu Leinoneni kohtunike ühehäälse otsusega (30-27, 30-27, 29-28).

Leinoneniga oli Kokamägi kohtunud ka varem: mullu detsembris toimunud matš lõppes eestlase võiduga (tagantkägistus 3. raundis).

Kokamägi domineeris esimest raundi maadlusega, teises raundis püüdis Kokamägi ka käelukku. Kolmandaks raundis oli eestlane väsinud, kuid viis vastase korduvalt maha.

Tulemuseks võit kohtunike ühehäälse otsuse läbi.

„Tegin oma asja – oleksin võinud alguses rohkem lüüa, aga klintšiolukorrad tulid lihtsalt kätte, olin seal üle. Alistuse otsimine teises raundis võttis liiga palju energiat, see maksis veidi kolmandas raundis kätte. Sain siiski sundida ennast tööle, et raund ära võtta,“ kirjeldas Kokamägi.

„Kuna Kaupo oli varemgi Leinoneniga võistelnud, teadsime tema nõrku ja tugevaid külgi,“ kommenteeris nurgameeskonnana kaasas olev MMA profivõitleja Sten Saaremäe. „Kaupo tegi kõike seda, mida eelnevalt plaanisime – oma mänguplaani järgi, nagu ta ikka teeb. Kolmandas raundis väsis ta küll natuke ära, kuid matši kulgu see ei muutnud.“

Ka tema usub, et võidukurss jätkub. „Meil on pikk päev ees, Kaupo matš pole esimene. Saame pikalt taastuda. Kaupo vorm on hea ja usun, et meil on ka homme võidukas päev,“ ütles Saaremäe.
Võit tähendab seda, et Kokamägi on nelja parema seas. Kuna Euroopa meistrivõistlustel pronksimatši ei peeta, tähendab see, et Kokamäele on kindlustatud vähemalt pronksmedal.

„Eesmärk on siiski finaal,“ tõdes Kokamägi.

Selleks on vaja homme võita Austria esindajat Bogdan Gradi.

„Rääkisin temaga hommikul kaalumisel, et homme näeme,“ muheles Kokamägi. "Nii ka läheb."

Kokamägi treenib Tartus spordiklubis Englas. Ta on neljakordne Eesti meister MMAs. Kokamäe treenerid on Ott Tõnissaar, Vallo Hannus (püstivõitlus), Kristjan Press (maadlus) ja Argo Golberg (ÜKE).