„Juubeliaastal on rulluisumaraton varasemast hoogsam, sest tänavu toimuvad kõik sündmused ühel päeval," selgitas Tartu Rulluisumaratoni uut programmi võistluste direktor Indrek Kelk. 26. augusti hommikul leiavad aset lasteüritused, millele järgnevad 42, 21 ja 10 km põhisõitude stardid. Tänavu rulluisusprinti kavas ei ole.

Tutvu uuenenud rulluisumaratoni programmiga SIIT. Kokku on Tartu Rulluisumaratoni ürituste stardijoonele oodata üle 1500 rulluisutaja.

12. Tartu Rulluisumaraton kuulub Eesti Vabariik 100 spordiprogrammi. Lähiriikide suurima rulluisusündmusega tähistatakse Eesti sünnipäeva sportlikult ja väärikalt. Juubeliaastal on rulluisufestival tavalisest pidulikum. Finišis ootavad vapraid spordisõpru EV100 erikujundusega medalid, samuti on erilise kujundusega stardinumbrid ja diplomid.

Enne rulluisumaratoni on Tartu Maratoni Kuubiku sari täpselt poole peal. Meestest on kolme etapi järel liider tiitlikaitsja Sander Linnus, kellel on koos 3098 punkti. Talle järgnevad Rait Pallo ja Ivo Suur vastavalt 3020 ja 3002 silmaga. Naistest juhib sarja Mare Ulp. Täielik Kuubiku paremusjärjestus on nähtav SIIT.